«Alle de slemme jentene», av Chris Whitaker med kirsebær- og sjokoladeruter på siden

 Den siste uka har jeg lest thrilleren «Alle de slemme jentene», som er utgitt på Vigmostad Bjørke. Boka er skrevet av den britiske forfatteren og bibliotekaren Chris Whitaker. Whitaker har fått en rekke priser for sine bøker, så gjett om jeg gledet meg til å lese denne!

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på kirsebær- og sjokoladeruter, TRYKK HER

Whitaker, Chris (2023) «Alle de slemme jentene», Vigmostad Bjørke OG Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Alle de slemme jentene» møter vi tvillingene Summer og Rain, deres foreldre og innbyggerne i den lille byen Grace, Alabama. Jenter har forsvunnet fra nabobyen. Snille, ordentlige jenter, forsvant på vei hjem fra kirka, uten noen spor. Men så sluttet forsvinningene, helt til Summer også blir borte. Politiet er i tvil om det er noen sammenheng, for Summer pakket sekken og la igjen en lapp før hun forsvant …

Whitaker, Chris (2023) «Alle de slemme jentene», Vigmostad Bjørke OG Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Alle de slemme jentene» av Chris Whitaker, er en mørk, mørk fortelling fra bibelbeltet sør i USA, som rev meg med fra første side. For å være helt ærlig trodde jeg at Whitaker var en amerikansk forfatter mens jeg leste denne boka. Det falt meg overhodet ikke inn at han var en britisk forfatter, som skriver en amerikansk fortelling. Han beskriver omgivelser, dialoger, verdier og holdninger så naturlig, virkelighetsnært og godt at jeg nesten kunne høre Sør-stats dialekten, kjenne støvet i lungene, høre svovelpredikantene og lukte korn-åkrene mens jeg leste.  – Og det er ment som en kompliment til forfatteren. Jeg liker også måten forfatteren disponerte denne boka. Selv om det ikke er en ny revolusjonerende måte å skrive på, likte jeg at Summer selv fortalte sin historie, at vi følger flere andre i letingen etter henne, og at vi får flere historier flettet inn. Forfatteren bygger gode spenningskurver, og avsluttingen av boka er helt grei. Jeg må si jeg ble litt skuffet over løsningen, jeg hadde forventet både noe mer originalt og noe mer tragisk. Likevel, jeg likte at det oste (white trash) sør-stat av karakterene i boka. Fra amerikanske filmer og serier kjenner vi igjen typene, som er beskrevet. Whitaker tegner et «realistisk» (les gjerne; stereotypisk), særpreget og godt bilde av karakterene i boka. Jeg kunne formelig se for meg de fleste karakterene, slik som faren til Summer, Pastor Bob og engelen. Min yndlingskarakter i denne boka var uten tvil Noah, med Purv på en god andre plass. Jeg vet at disse to ikke var hovedpersonene i historien, men de kunne godt ha vært det. «Alle de slemme jentene» av Chris Whitaker er ei godt skrevet, fantastisk spennende bok, som det er absolutt kul umulig å legge i fra seg når en først har begynt å lese. Jeg gleder meg allerede til neste bok av denne forfatteren og triller et meget godt terningkast: 5 (+)

Kirsebær- og sjokoladeruter

Kirsebær og sjokolade er en uslåelig kombinasjon, som passer godt til en mørk. mørk thriller. Disse kirsebær- og sjokoladerutene rører en fort sammen. De smaker godt som de er, men kan godt serveres med vaniljesaus og/eller is. Rutene som ikke blir spist med en gang kan fryses.

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 – 8 60 minEnkel

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

250-300 gKirsebær (gjerne fryste)
3Egg
175 gSukker
1 tsVaniljesukker
1 tsBakepulver
1 – 2 tsKanel
200 gHvetemel
150 gSmør (smeltet)
100 gKokesjokolade (mørk, hakket)
¾ dlMelk

Tips! Hvis du trenger en kake til mange, kan du doble denne oppskriften, og bruke langpannen i steden: Du ganger altså ingrediensene med to, bruker en lanpanne, og resten blir det samme.

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Legg bakepapir i eller smør den en liten langpanne
ca 13 X 25 eller ei rund form ca 20- 24 cm
2 Ta kirsebærene t av fryseren
– Hakk sjokoladen, og
– Smelt smøret
3 Pisk egg og sukker til eggedosis
Dvs lyst og luftig
4 Vend inn de tørre ingrediensene:
Mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel
– Vend inn smøret
– Vend inn kirsebær og sjokolade
– Vend i melka til slutt
5 Hell røra i formen
6 Stekes i ca 45 min
Til den har fått farge, og en kakenål kommer ut tørr når du stikker i den
7 Avkjøles på rist, og
– skjæres i stykker før servering
8 Server gjerne med vaniljesaus

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Whitaker, Chris
  • Tittel: «Alle de slemme jentene»
  • Originaltittel: «All the Wicked Girls»
  • Oversatt av: Lene Stokseth
  • Sjanger: krim, thriller, samtid, fiksjon
  • Sider: 478
  • Forlag: Vigmostad Bjørke
  • Utgitt: 2023
  • Først utgitt: 2017 (Bonnier Zaffre)
  • Tilegnet: Leseeksemplar

Whitaker, Chris (2023) «Alle de slemme jentene», Vigmostad Bjørke OG Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s