I dag blir det paella med fisk eller Paella de pescado som det heter på spansk. Den er ganske enkel å lage, og den er stappfull av gode smaker.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 30 min + 65 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 600 g | Ris (paellaris eller annen rundkornet ris) |
| 2 | Tomater |
| 1 | Løk (hakket) |
| 1 | Paprika (grønn) |
| 300 g | Hvit fisk (uten ben) |
| 6 ss | Oliven olje |
| 2 l | Fiskekraft |
| Salt | |
| ¼- ½ ts | Safran |
Kraft:
| 2 ½ l | Vann (kaldt) |
| 1 kg | Fisk (ben, skinn, hode mm) |
| 1 | Løk |
| 1 | Potet |
| 1 | Laubærblad |
| 3 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (valgfritt) |
| Salt | |
| ¼- ½ ts | Safran |
Pynt (valgfritt):
| Scampi / reker | |
| Blåskjell |

Slik gjør du:
| 1 Lag fiskekraften: – Skyll og rens fiskebeinene i kaldt, rennende vann. – Del fiskebeina grovt og – Del hodet i to Fjern eventuelt gjeller og blodrand – Ha det i en kasserolle – Skjær løken og poteten i grove biter – Legg det i kasserollen sammen med fisken, – Ha i hvitløken og paellakrydderet – Fyll på med kaldt vann – Kok sakte opp, – Skum av skummet som samler seg i overflaten – La det trekke rett under kokepunktet i 45 -60 min. – Siles |
| 2 Lag paellaen: – Skjær tomaten i små biter – Hakk løken – Hall paprikaen – Ha 4 ss olje i en paellapanne eller stor stekepanne – Ha i løken og strø over litt salt – La den surre til den er blitt blank og myk . Tilsett tomat og paprika – Press i hvitøken – La det surre litt til – Tilsett fisken, safran og litt salt – Tilsett fiskekraften litt etter litt – Når kraften koker, tilsett risen – Kok på høy varme til all væsken er absorbert Det tar ca. 15-20 minutter |
| 3 Pynt med scampi og/eller blåskjell – Serveres varm |



