I dag fyller jeg havretrekanter med majones, salat. svinefilet og rømme. Det blir en skikkelig god brødblings. Den passer utmerket som en lunsj- rett, den kan også pakkes inn og tas med på jobb, skole eller på tur som en litt eksklusiv matpakke. Spanderer du litt krydrede potetbåter blir det også en flott middagsrett.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 2 timer | Enkel |

Ingredienser:
Stekt svinefilet:
| 1 | Svinefilet (850 g) |
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| 8-10 fedd | Hvitløk |
| Basilikum | |
| Salt og peppe r | |
| 1 dl | Kraft |

Havretrekanter:
| 1 pk | Gjær |
| 6 dl | Vann |
| 2 ts | Sukker |
| 2 ss | Olivenolje |
| 2 ½ ts | Salt |
| 4 dl | Havregryn |
| Ca 800 g | Hvetemel (ca 13 dl) |

Syltet løk:
| 2 | Løk |
| 1½ dl | Eddik |
| 1 ½ dl | Vann |
| 1 ss | Sukker |
| 1 ss | Flaksalt |

Slik gjør du:
Syltet løk:
| 1 Skjær løken i tynne skiver, og – Ha dem i en kasserolle |
| 2 Tilsett eddik, vann og salt – Kok opp – Slå av platen |
| 3 La det stå i minst 6 timer – Gjerne natta over eller lengre |
Tips! Løken holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Havrerundstykker:
| 1 Ha vannet i bakebollen, – Smuldre i gjæren, – Rør den godt ut |
| 2 Ha i de øvrige ingrediensene – Rør raskt sammen Deigen skal være litt klissete – Strø litt mel over – Dekk bakebollen med et håndkle |
| 3 La deigen heve i ca 1 time |
| 4 Slå stekeovnen på 250 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
| 5 Ha litt mel på et bakebord, og – Skrap ut deigen – Jevn den forsiktig ut – Strø over litt mel og – Skjær trekantaktige biter – Legg dem på stekeplatene |



| 6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min. Til de har fått fin farge og sprøe skorper |
| 7 Avkjøles på rist |

Ovnsstekt svinefilet:
| 1 Sett ovnen på 120 grader |
| 2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og – Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen, – Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe (På alle sider) |
| 3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform, – Legg i hvitløk og basilikum – Hell over 1 dl kraft – Sett inn steketermometer – Sett svinefileten i oven | |
| 4 La svinefileten steke, til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader – Ta den ut av oven og – La den hvile litt, før du skjærer den opp |

| Montering: – Skjær havrerundstykkene i 2 – Smør et lag med majones i bunnen (eller rømme) – Legg på salatblader, tomat og agurk – Legg på svinefileten – Topp med syltet løk |

Tilbehør:






