Til St.Hans – purre – og skinkepai

Pai er skikkelig godt. Ganske enkel å lage og du kan fylle den med hva du vil. Skinke- og purrepai er for eksempel helt nydelig til St.hans aften. Den er enkel å ta med, hvis du skal det. Den passer utmerket sammen med andre retter, og er selvfølgelig helt nydelig å spise.

Skinke – og purrepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150- 200 g Skinke 1 liten Purre 100 g Hvitost (revet) 2 ss Parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 60-90 min.Middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
150- 200 gSkinke
1 litenPurre
100 g   Hvitost (revet)
2 ssParmesan (valgfritt)

Skinke – og purrepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150- 200 g Skinke 1 liten Purre 100 g Hvitost (revet) 2 ss Parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min.10 minutter (gjerne lengre)
2 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Riv parmesan
– Skjær skinken i biter
– Skjær purren i skiver eller biter
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

4A Forstek bunen (valgfritt)
–  Stek i ca. 10-15 minutter
200 grader
5 Legg skinke og purre i paibunnen
– Legg i den revne osten
– Strø eventuelt over parmesan
–  Hell over egg- og melkeblandingen

6 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min.
200 grader; midt i ovnen
eller til paien er gylden og egget har stivnet
7 Servers varm eller lunken
gjerne sammen med en grønn salat og litt godt brød

Skinke – og purrepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150- 200 g Skinke 1 liten Purre 100 g Hvitost (revet) 2 ss Parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Godt som tilbehør til purre- og skinke pai:

Skinke – og purrepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150- 200 g Skinke 1 liten Purre 100 g Hvitost (revet) 2 ss Parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a comment