Pai er skikkelig godt. Ganske enkel å lage og du kan fylle den med hva du vil. Skinke- og purrepai er for eksempel helt nydelig til St.hans aften. Den er enkel å ta med, hvis du skal det. Den passer utmerket sammen med andre retter, og er selvfølgelig helt nydelig å spise.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 60-90 min. | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| 4 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 krm | Pepper |
| 150- 200 g | Skinke |
| 1 liten | Purre |
| 100 g | Hvitost (revet) |
| 2 ss | Parmesan (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min.10 minutter (gjerne lengre) |
| 2 Forbered fyllet: – Rasp osten – Riv parmesan – Skjær skinken i biter – Skjær purren i skiver eller biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel |

| 4A Forstek bunen (valgfritt) – Stek i ca. 10-15 minutter 200 grader |
| 5 Legg skinke og purre i paibunnen – Legg i den revne osten – Strø eventuelt over parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen |



| 6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. 200 grader; midt i ovnen eller til paien er gylden og egget har stivnet |
| 7 Servers varm eller lunken gjerne sammen med en grønn salat og litt godt brød |

Godt som tilbehør til purre- og skinke pai:





