Kirsebær og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Disse kirsebær- og sjokoladerutene rører en fort sammen. De smaker godt som de er, men kan godt serveres med vaniljesaus og/eller is. Rutene som ikke blir spist med en gang kan fryses.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 – 8 | 60 min | Enkel |

Ingredienser:
| 250-300 g | Kirsebær (gjerne fryste) |
| 3 | Egg |
| 175 g | Sukker |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 1 ts | Bakepulver |
| 1 – 2 ts | Kanel |
| 200 g | Hvetemel |
| 150 g | Smør (smeltet) |
| 100 g | Kokesjokolade (mørk, hakket) |
| ¾ dl | Melk |
Tips! Hvis du trenger en kake til mange, kan du doble denne oppskriften, og bruke langpannen i steden: Du ganger altså ingrediensene med to, bruker en lanpanne, og resten blir det samme.

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader – Legg bakepapir i eller smør den en liten langpanne ca 13 X 25 eller ei rund form ca 20- 24 cm |
| 2 Ta kirsebærene t av fryseren – Hakk sjokoladen, og – Smelt smøret |
| 3 Pisk egg og sukker til eggedosis Dvs lyst og luftig |
| 4 Vend inn de tørre ingrediensene: Mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel – Vend inn smøret – Vend inn kirsebær og sjokolade – Vend i melka til slutt |
| 5 Hell røra i formen |
| 6 Stekes i ca 45 min Til den har fått farge, og en kakenål kommer ut tørr når du stikker i den |
| 7 Avkjøles på rist, og – skjæres i stykker før servering |
| 8 Server gjerne med vaniljesaus |


