21 desember – Mandelkjernepudding

Mandelkjernepudding er den ultimate desserten – den man tenker med glede tilbake til barndommen på, med vann i munnen og et stort smil.

Mandelkjernepudding Ingredienser 8 dl H-melk (laktosefri) (alt. 5 melk og 3 fløte) 60 g Maisenna 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 Egg 50 g Mandler 3 Mandeldråper
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Enkel

Ingredienser:

8 dl H-melk
60 g Maisenna
2-4 ss Sukker
1 ts Vaniljesukker
2 Egg
50 g Mandler
3 Mandeldråper

Tips! Hvis du ønsker puddingen fyldigere, kan du bruke 5 dl melk og 3 dl fløte

1 Gi mandlene ett raskt oppkok, og
– La de hvile i vannet i 10-15 minutter,
– Fjern skallet og hakk dem grovt
2 Ha melk og maisenna i en kasserolle, og
– Kok opp mens du rører konstant
3 Skru ned varmen, ha i sukker, og
– La det småkoke i noen minutter, mens du fortsetter å røre
4 Ta kjelen av platen og
– Avkjøl litt
5 Visp eggene sammen, og
– Tilsett dette, sammen med grovhakkede mandler, og
– Eventuelt noen dråper mandelessens
6 Helles i serveringskål eller former
– Strø sukker over og avkjøl,
eller legg plastfolie helt ned til puddingen og avkjøl
7 Serveres med rødsaus

Tips! Du kan lage puddingen i figurformer, for ekstra effekt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s