Rosinboller eller boller med rosiner er kanskje den typen boller jeg liker aller best. Denne oppskriften gir skikkelig saftige gode boller som kan spises som de er, eller deles opp og spises med for eksempel ost.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 250 g | Rosiner |
| 1 | Egg (sammepisket) |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i melk , og – Varm til 37 grader – Hell det over i en bakstebolle, og – Smuldre i gjær en, og – Rør den ut |
| 2 Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen – Elt til deigen er glatt og smidig – Tilsett rosinene til slutt |
| 4. _Legg en bakeduk over bakebollen, og – La deigen heve i ca. 45-60 min. (til dobbel størrelse) |
| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
| 6 La bollene etter heve i 20-30 min., og – Sett ovnen på 225 grader |
| 7 Pensle bollene med egg – Stekes i 8-10 minutter |
| 8 Avkjøles på rist |

Hvis du heller vil ha oppskrift på boller uten rosiner, eller en annen type boller trykk på lenken nedenfor:











