Kjøttfrimandag med Texmex inspirert bønnegryte

I disse coronatider, med mye innetid, hjemkontor og sosial isolasjon, må vi vel bare gjøre så godt vi bare kan. Ingen av mine nærmeste har fått corona-viruset så langt, og vi gjør alt vi kan for å redusere smitte! har forstått at det er viktig for å beskytte alle som er i risikogruppa. Her har vi fått helga til å gå med kjeksbaking, tv-titting, lesing, strikking og ikke minst brettspill. Mitt opp i all elendigheten, har vi det faktisk ganske koselig. Håper det går bra med alle dere andre også!

For å hoppe rett til oppskriften på Texmex inspirert bønnegryte – trykk HER

Texmex inspirert bønnegryte

Texmex inspirert bønnegryte er skikkelig godt. Det er utrolig enkelt å lage, men trenger litt tid til å koke.

Texmex inspirert bønnegryte Ingredienser: 2 ss Olje (nøytral) 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Selleri 3 fedd Hvitløk 1 Stjerneanis 1 Kanelstang 1 ss Paprikapulver ½ ts Chipotlepulver 2 ts Koriander 1 ts Spisskummen 2 dl Rødvin 1 bx Tomater (hemetiske) 2 dl Vann Ca. 400 g Kidneybønner (hermetiske eller kokte) 1 ss Kakaopulver 2 Maiskolber 1 Paprika 1 ss Hakkete urter Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-660-75 min.Enkel

Ingredienser:

2 ssOlje (nøytral)
1Løk
1Gulrot
1 stilkSelleri
3 feddHvitløk
1Stjerneanis
1Kanelstang
1 ssPaprikapulver
½ tsChipotlepulver
2 tsKoriander
1 tsSpisskummen
2 dlRødvin
1 bxTomater (hemetiske)
2 dlVann
Ca. 400 gKidneybønner (hermetiske eller kokte)
1 ssKakaopulver
2Maiskolber
1Paprika
1 ssHakkete urter
 Salt og pepper

Tips! Jeg bruker å legge i vann, å koke en stor pakke med bønner om gangen, så fryser jeg det jeg ikke bruker. Neste gang jeg trenger bønner tar jeg dem opp fra fryseren.

Slik gjør du:

1 Finhakk løk, hvitløk, gulrot og sellerien
2 Varm oljen i en middels varm stekepanne, og
– Ha i løken og 1 ts salt
– La det surre i 3-4 min.
– Tilsett gulrot, hvitløk og selleri
– La det surre videre i 3-4 min.,
– Tilsett krydder:
Stjerneanis, Kanelstang, Paprikapulver, Chipotlepulver Koriander og Spisskummen
– La det surre videre i 2-3 min.,
Til grønnsakene er blitt myke og blanke og
Krydderet begynner å dufte
3 Skru opp varmen, og
– Tilsett rødvin
– La den koke i ca. 1 min.
– Tilsett vann, tomater, paprika, mais og kakaopulver
– Kok opp – Ha på lokk, – Slå ned varmen og
– La det småkoke i ca. 45 min
– Rør av og til
4 Tilsett bønner Og la det koke i 2-5 min.
5 Serveres med maisbrød, tomatsalsa, og rømme

Anbefalt tilbehør:

Texmex inspirert bønnegryte Ingredienser: 2 ss Olje (nøytral) 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Selleri 3 fedd Hvitløk 1 Stjerneanis 1 Kanelstang 1 ss Paprikapulver ½ ts Chipotlepulver 2 ts Koriander 1 ts Spisskummen 2 dl Rødvin 1 bx Tomater (hemetiske) 2 dl Vann Ca. 400 g Kidneybønner (hermetiske eller kokte) 1 ss Kakaopulver 2 Maiskolber 1 Paprika 1 ss Hakkete urter Salt og pepper

2 Comments Add yours

  1. snicksnack71 says:

    Testade bön tex mex hemma hos bonus dottern och nu ger du mig receptet. Härligt!
    Ingen Corona här, vi jobbar fortfarande ute på våra arbetsplatser och gör allt för att hålla oss friska
    Kram Kajsa

    Like

    1. heidisboble says:

      Så hyggelig 🙂 Håper den falt i smak
      Klem fra Heidi

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s