St. Patricks day med Frokostrundstykker og Irsk øl, dog ikke på samme tid

Det er 17. mars og St. Patricks day eller «Paddy’s Day» som den også kalles, i dag. Dagen feires til minne om St. Patrick som er Irlands skyttsengel, og er Irlands nasjonaldag. 11 millioner halvlitere med Guniesse drikkes på denne dagen. Derfor tenkte jeg at dette er dagen for å legge ut noen vurderinger av irsk øl.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på frokostrundstykker – Trykk HER

Happy st patricksday 20019

Vurdering av Irsk øl:

O’Hara’s Irish Stout, Carlow, Irland (4,3 %, 50 cl)

O'Hara's Irish Stout, Carlow, Irland

Kriterium:Vurdering:Karakter
AromaAroma av røyk, kaffe og malt4/5
UtseendeMørk brun/sort4/5
SmakFyldig med smak av malt, med et klart innslag av kaffe i ettersmaken. Balansert bitterhet7/10
HelhetsinntrykkEn helt grei stout37/50

FRA ODDS HJØRNE

Murphys Draught Irish Stout, Murphy Brewery Ireland Ltd., Irland  ( 4,0 %, 50 cl)

Murphys Draught Irish Stout, Murphy Brewery Ireland Ltd

Kriterium:Vurdering:Karakter
AromaKraftig aroma av brent malt4/5
UtseendeSort med kremaktig skum4/5
SmakMeget fyldig smak av brent malt, god bitterhet. God ettersmak som henger lenge8/10
HelhetsinntrykkEn meget god stout38/50

FRA ODDS HJØRNE

Murphys Irish Red, Murphy Brewery Ireland Ltd., Irland (4.7%, 50 cl)

Murphys Irish Red, Murphy Brewery Ireland Ltd., Irland

Kriterium:Vurdering:Karakter
AromaAroma humle, malt med en lett duft av søtlig frukt4/5
UtseendeGyllenbrun4/5
SmakEt greit øl uten at det utpreger seg på noen måte. Middels bitterhet, lite ettersmak7/10
HelhetsinntrykkLitt enkel men behagelig35/50

FRA ODDS HJØRNE

For å se flere vurderinger av ØL fra IRLAND – trykk her

Frokostrundstykker

I disse coronatider, baker jeg mye mer brød enn vanlig. Det er fordi vi er hjemme, og spiser en lang hyggelig frokost sammen, før vi setter oss på hvert vårt rom og jobber. Men den ekstra morgen stunden, med nybakte rundstykker eller noe annet godt, er blitt et av dagens høydepunkt, i disse triste tider.

Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl Hvetemel (jeg brukte nesten 10) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Sukker 1 ts Salt 2 dl Vann 2 dl Melk Egg, Valmuefrø

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  10 120 min Enkelt
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø

Ingredienser:

8 dl Hvetemel
(jeg brukte nesten 10)
50 g Smør
1 pk Gjær
1 ts Sukker
1 ts Salt
2 dl Vann
2 dl Melk
   
  Egg, Valmuefrø
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka
3 Elt inn de tørre ingrediensene
4 Settes til heving (ca. 45 min.)
5 Ha deigen på et lett melet bakebord
6 Form rundstykkene
– Kjevle deigen i et rektangel
– Del det i to, på langs
– Pensle sidene med vann
– Brett den ene siden av deigen inn mot midten
– Brett den andre siden over
7 Sett ovnen på 225 grader
8 La Rundstykkene etterheve i ca 25 min.
9 Pensle med egg, og
– dryss over med valmuefrø
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter
11 Avkjøl
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl Hvetemel (jeg brukte nesten 10) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Sukker 1 ts Salt 2 dl Vann 2 dl Melk Egg, Valmuefrø
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø

Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s