Siden vi har hjemmepåske, koronaen herjer og været absolutt ikke er på vår side, har det blitt lite sol og grilling på terrassen. Ja, faktisk så har vi ikke kunnet starte opp grillsesongen enda. Det er ekstra tungt for min mann og datter, som er veldig glad i pølser, og har sett frem til grillet pølse. De har derfor vært kreative med å komme på retter hvor vi kan bruke pølse. Nå har de etterspurt pølsepai i 3 dager. Endelig nå gav jeg etter, og serverte pai med pølse, purre og ost. Gleden ble stor i heimen, og det er jo noe jeg setter stor pris på, – og overraskende nok, paien ble god den. Resten foreslo at dette kan vi ha flere dager i påska! – Vi får nå se!
Likevel jeg ønsker alle en riktig god Skjærtorsdag!
For å hoppe rett til oppskriften på pølsepai – trykk HER


| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 60-90 min. | Middels |

Ingredienser:
Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| 4 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 krm | Pepper |
| 150 g | Pølse (oppskåret) |
| 50-100 g | Purreløk (oppskåret) |
| 100 g | Ost (revet) |
Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne 30 min. eller lengre ) |
| 2 Sett ovnen på 200 grader |
| 3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og – Forstek bunnen i ca. 10-15 min. (200 grader) |

| 4 Forbered fyllet: – Rasp osten – Skjær pølsene i skiver – Vask og kutt purreløken – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
| 5 Legg pølse og purre i paibunnen – Legg i den revne osten – Hell over egg- og melkeblandingen |
| 6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
| 7 Serveres varm eller lunken |
Godt som tilbehør til Pølsepai:






