Påske, korona og Pølsepai

Siden vi har hjemmepåske, koronaen herjer og været absolutt ikke er på vår side, har det blitt lite sol og grilling på terrassen. Ja, faktisk så har vi ikke kunnet starte opp grillsesongen enda. Det er ekstra tungt for min mann og datter, som er veldig glad i pølser, og har sett frem til grillet pølse. De har derfor vært kreative med å komme på retter hvor vi kan bruke pølse. Nå har de etterspurt pølsepai i 3 dager. Endelig nå gav jeg etter, og serverte pai med pølse, purre og ost. Gleden ble stor i heimen, og det er jo noe jeg setter stor pris på, – og overraskende nok, paien ble god den. Resten foreslo at dette kan vi ha flere dager i påska! – Vi får nå se!

Likevel jeg ønsker alle en riktig god Skjærtorsdag!

For å hoppe rett til oppskriften på pølsepai – trykk HER

Påska 2020 - Duk med gul Hardangersøm med tulipaner

Pai med pølse, purre og ost

Pølsepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Pølse (oppskåret) 50-100 g Purreløk (oppskåret) 100 g Ost (revet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 60-90 min.Middels

Pølsepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Pølse (oppskåret) 50-100 g Purreløk (oppskåret) 100 g Ost (revet)

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
150 gPølse (oppskåret)
50-100 g Purreløk (oppskåret)
100 gOst (revet)

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen –
Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne 30 min. eller lengre )
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og
– Forstek bunnen i ca. 10-15 min. (200 grader)
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan
4 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Skjær pølsene i skiver
– Vask og kutt purreløken
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
5 Legg pølse og purre i paibunnen
– Legg i den revne osten
–  Hell over egg- og melkeblandingen
6 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen),  eller til paien er gylden og egget har stivnet
7 Serveres varm eller lunken

Godt som tilbehør til Pølsepai:

Pølsepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Pølse (oppskåret) 50-100 g Purreløk (oppskåret) 100 g Ost (revet)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s