Vi er jo så godt i gang med sommerprosjektet. Lapp nummer 8 er nå ferdig og jeg er skikkelig stolt over at vi har fått til å rette kanter denne gangen. Ja, vi konsentrerte oss virkelig – og resultatet ble skikkelig bra! Så nå får vi håpe at vi har lært dette med kanter- bare se hvor bra det ble her:
For å hoppe rett til oppskriften på Eton mess – Trykk HER

Navn | Stav |
Forkortelse | dobbelte hst |
Antall luftmasker (lm) til å snu med: | 2 |

Slik gjør du (Dobbelte halvstaver):
- Legg opp et ujevnt antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med
Rad 1:
- 1 kast, stikk nålen inn i 3 lm fra nålen, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 m på nålen.
- 1 lm.
- * (1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom). Gjør det som står i parentesen to ganger.
- 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 maskene på nålen, 1 lm*
- GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm.
Rad 2:
- 1 kast, stikk nålen inn i første m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden igjennom alle 5 m på nålen, 1 lm.
- *1 kast, stikk nålen inn i samme lm som siste løkke på foregående st,
- 1 kast, trekk tråden igjennom,
- 1 kast,
- stikk nålen ned i neste lm,
- trekk gjennom alle 5 m på nålen,
- 1 lm *
- GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst,
- Snu med 2 lm.
GJENTA rad 2.

Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert – som smaker utrolig godt. Den består av pikekyss (marengstopper), is, krem, og sjokoladesaus. I dag har jeg laget den med is, krem, bringebær, blåbær, fersken og selvfølgelig karamellsaus og marengstopper.

Ingredienser:
Marengstopper – trykk oppskrift HER | |
Kremfløte (pisket) | |
Iskrem | |
Bringebær, blåbær, fersken | |
Karamellsaus – trykk oppskrift HER |

Slik gjør du:
- Lag Marengstopper – trykk oppskrift HER
- Lag Karamellsaus – trykk oppskrift HER
- Pisk kremfløten
- Legg litt karamellsaus i bunnen av glasset og langs siden
- Legg over iskrem, frukt og bær
- Legg på en kremtopp
- Toppes med en marengstopp
TIPS! Denne desserten lages på 1-2-3 hvis du lager marengstoppene og karamellsause dagen i forveien – eller du kan rett og slett bruker ferdig kjøpte marengser og karamellsaus.
Tilbehør:
Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):
