Enda en lapp til sommerprosjektet og Eton Mess til dessert

Vi er jo så godt i gang med sommerprosjektet. Lapp nummer 8 er nå ferdig og jeg er skikkelig stolt over at vi har fått til å rette kanter denne gangen. Ja, vi konsentrerte oss virkelig – og resultatet ble skikkelig bra! Så nå får vi håpe at vi har lært dette med kanter- bare se hvor bra det ble her:

For å hoppe rett til oppskriften på Eton mess – Trykk HER

Dobbelte halvstaver Slik gjør du (Dobbelte halvstaver): Legg opp et ujevnt antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med Rad 1: - 1 kast, stikk nålen inn i 3 lm fra nålen, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 m på nålen. - 1 lm. - *(1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom). Gjør det som står i parantesen to ganger. 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 maskene på nålen, 1 lm* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm. Rad 2: - 1 kast, stikk nålen inn i første m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden igjennom alle 5 m på nålen, 1 lm. - *1 kast, stikk nålen inn i samme lm som siste løkke på foregående st, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen ned i neste lm, trekk gjennom alle 5 m på nålen, 1 lm* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm. GJENTA rad 2.

Dobbelte halvstaver

NavnStav
Forkortelsedobbelte hst
Antall luftmasker (lm) til å snu med:2

Dobbelte halvstaver Slik gjør du (Dobbelte halvstaver): Legg opp et ujevnt antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med Rad 1: - 1 kast, stikk nålen inn i 3 lm fra nålen, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 m på nålen. - 1 lm. - *(1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom). Gjør det som står i parantesen to ganger. 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 maskene på nålen, 1 lm* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm. Rad 2: - 1 kast, stikk nålen inn i første m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden igjennom alle 5 m på nålen, 1 lm. - *1 kast, stikk nålen inn i samme lm som siste løkke på foregående st, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen ned i neste lm, trekk gjennom alle 5 m på nålen, 1 lm* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm. GJENTA rad 2.

Slik gjør du (Dobbelte halvstaver):

 • Legg opp et ujevnt antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med

Rad 1:

 • 1 kast, stikk nålen inn i 3 lm fra nålen, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 m på nålen.
 • 1 lm.
 • * (1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom). Gjør det som står i parentesen to ganger.
 • 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 maskene på nålen, 1 lm*
 • GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm.

Rad 2:

 • 1 kast, stikk nålen inn i første m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden igjennom alle 5 m på nålen, 1 lm.
 • *1 kast, stikk nålen inn i samme lm som siste løkke på foregående st,
 • 1 kast, trekk tråden igjennom,
 • 1 kast,
 • stikk nålen ned i neste lm,
 • trekk gjennom alle 5 m på nålen,
 • 1 lm *
 • GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst,
 • Snu med 2 lm.

GJENTA rad 2.

Dobbelte halvstaver Slik gjør du (Dobbelte halvstaver): Legg opp et ujevnt antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med Rad 1: - 1 kast, stikk nålen inn i 3 lm fra nålen, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 m på nålen. - 1 lm. - *(1 kast, stikk nålen inn i neste lm, 1 kast, trekk tråden igjennom). Gjør det som står i parantesen to ganger. 1 kast, trekk tråden gjennom alle 5 maskene på nålen, 1 lm* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm. Rad 2: - 1 kast, stikk nålen inn i første m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen inn i neste m, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, trekk tråden igjennom alle 5 m på nålen, 1 lm. - *1 kast, stikk nålen inn i samme lm som siste løkke på foregående st, 1 kast, trekk tråden igjennom, 1 kast, stikk nålen ned i neste lm, trekk gjennom alle 5 m på nålen, 1 lm* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 1 hst, snu med 2 lm. GJENTA rad 2.
Dobbelte halvstaver ble en skikkelig flott lapp synes jeg 🙂

ETON MESS

Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert – som smaker utrolig godt. Den består av pikekyss (marengstopper), is, krem, og sjokoladesaus. I dag har jeg laget den med is, krem, bringebær, blåbær, fersken og selvfølgelig karamellsaus og marengstopper.

ETON MESS Ingredienser: Marengstopper - trykk oppskrift HER Kremfløte (pisket) Iskrem Bringebær, blåbær, fersken Karamellsaus - trykk oppskrift HER

Ingredienser:

Marengstopper – trykk oppskrift HER
Kremfløte (pisket)
Iskrem
Bringebær, blåbær, fersken
Karamellsaus – trykk oppskrift HER

ETON MESS Ingredienser: Marengstopper - trykk oppskrift HER Kremfløte (pisket) Iskrem Bringebær, blåbær, fersken Karamellsaus - trykk oppskrift HER

Slik gjør du:

 1. Lag Marengstopper – trykk oppskrift HER
 2. Lag Karamellsaus – trykk oppskrift HER
 3. Pisk kremfløten
 4. Legg litt karamellsaus i bunnen av glasset og langs siden
 5. Legg over iskrem, frukt og bær
 6. Legg på en kremtopp
 7. Toppes med en marengstopp

TIPS! Denne desserten lages på 1-2-3 hvis du lager marengstoppene og karamellsause dagen i forveien – eller du kan rett og slett bruker ferdig kjøpte marengser og karamellsaus.

Tilbehør:

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

ETON MESS Ingredienser: Marengstopper - trykk oppskrift HER Kremfløte (pisket) Iskrem Bringebær, blåbær, fersken Karamellsaus - trykk oppskrift HER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s