Kjøttfrimandag med Staver i bakre maskebue og Cannelloni med brokkolifyll

I helga har vi heklet lapp nummer 7 – staver i bakre maskebue- til lappeteppet vårt, og vi har nå derfor 14 lapper. Vi føler selv at vi er godt i gang, og at vi nå behersker grunnteknikker, som luftmasker, Fastmasker (fm), Halvstaver (hst)  og Staver (st). Det vi derimot fikk erfare med denne lappen, er at vi ikke er så flinke til å avslutte en rad, før vi begynner på neste rad. Det viser i alle fall lappene våre med staver i bakre maskebue godt:

For å hoppe rett til oppskriften på Cannelloni ai broccoli (Cannelloni med brokkoli) – trykk HER

For å hoppe rett til staver i bakre maskebue – trykk HER

Stav i bakre maskebue Slik gjør du: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 3 lm til å snu med - Hekle en rad med staver (st) i hver lm + 3 lm til å snu med * 1 st i neste st ved å stikke nålen gjennom bakre maskebue * GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 lm (til å snu med)
Her har vi begge tydeligvis slurvet med avslutninger …

Her har vi begge tydeligvis slurvet med avslutninger noe som gjør at lappene våre ikke er kvadrater på 20 x 20 men mer trapeser som smalner inn mot slutten. Vi tenkte først at her må vi rekke opp – men vi har som prinsipp at det gjør vi ikke. Hvis vi først begynner å rekke opp, vil vi aldri bli ferdig – For hvor skal grensen gå? Vi blir jo flinkere og flinkere for hver lapp – I alle fall synes jeg det. Og vi kan jo ikke rekke opp de første lappene vi heklet fordi vi nå ville ha heklet dem bedre. Dette er jo tross alt et læringsprosjekt! Og det er det som er dette lappeteppet sin sjarm. Derfor skal vi på de neste lappene forsøke å lage kanter som er rettere og bedre. Med disse skjeve trapesene er vi nå altså ferdige med lapp nummer 7, som er staver i bakre maskebue:

NavnStav
Forkortelsest i bakre mbue
Antall luftmasker (lm) til å snu med:3

Stav i bakre maskebue Slik gjør du: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 3 lm til å snu med - Hekle en rad med staver (st) i hver lm + 3 lm til å snu med * 1 st i neste st ved å stikke nålen gjennom bakre maskebue * GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 lm (til å snu med)
Stav i bakre maskebue

Slik gjør du (Stav i bakre maskebue):

GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 lm (til å snu med)

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er rosa-lapp-med-stav-i-bakre-maskebue.jpg

Cannelloni ai broccoli (Cannelloni med brokkoli)

Cannelloni ai broccoli eller Cannelloni med brokkoli, er skikkelig godt som middag, eller som en forrett. Nonna Ursula lagde denne av og til, som (en av mange) forrett(er), til de lange søndagslunsjene, hvor hele storfamilien var samlet. Skikkelig hyggelig, og utrolig godt!

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Middels

Ingredienser:

12 Pastaplater
800 g Brokkoli
1 Løk
½ Purre
1 ss Smør
180 g Hvit ost (revet)
40 g Parmesan
5 dl Melk
2 ss Hvetemel
1 ts Salt
  (pepper)

Slik gjør du:

1 Del brokkolien i biter, og
– Kok i lettsaltet vann,
– til den er mør (ca. 7-8 min.)
– Hell av vannet
2 Skrell løken, og
– Hakk løk og purre i små biter,
– Ha smør i stekepanna, og
– La løk og purre surre til de er blitt myke
3 Lag hvit saus:
– Kok opp 4 dl melk
– Rør ut hvetemelet i den siste dl, og
– Tilsett dette til den varme melken,
i en tynn stråle mens du rører
– Kok opp, mens du rører, og
– La den koke i ca 3 min.
– Tilsett salt, og
– Eventuelt pepper
– Smak om du trenger mer salt, pepper
4 Riv osten (hvit & Parmesan)
5 Hakk Brokkolien, og ha den i en bolle
– Tilsett løk, purre og ¾  av den revne osten
– Tilsett ca ½ av den hvite sausen
– Bland godt
– Smak om du trenger mer salt, pepper
– Ha miksen i en sprøytepose
(hvis du ikke har, la den ligge i bollen)

Slik gjør du : 1 Hakk Brokkolien, og ha den i en bolle, 2 Tilsett løk, purre og ¾  av den revne osten 3 Tilsett ca ½ av den hvite sausen , og bland godt

6 Fordel ¼ av sausen i bunnen av ei ildfast form
(det vil si ½-parten av den resterende hvite sausen)
7 Kok opp vann med salt i en stor kasserolle
– Ha i pastaplatene
(Jeg synes det er lettere å koke 4 og 4 plater)
– La de koke til de er myke, og kan rulles uten å brekke
– Ta opp fra vannet, og
– Legg dem til avrenning i et dørsslag
8 Montering
– Legg plastfolie på kjøkkenbenken
– Legg pastaplater oppå
– Sprøyt en rad med brokkolimiks, langsetter pastaplata
(hvis du ikke har sprøytepose, bruk en spiseskje til å fordele røra
– Rull sammen, og
– Legg den med skjøten ned, i den ildfasteforma
– Gjenta til forma er full, eller til miksen er brukt opp

Slik gjør du: 4 Fordel en rad med brokkolimiks 5 Rull sammen, og 6 Legg den med skjøten ned, i den ildfaste forma. Gjenta til forma er full

9 Fordel den siste ¼ av den hvite sausen over cannelloniene, og
– Strø over den siste ¼ av ost

Slik gjør du: 7 Fordel det siste av den hvite sausen over canneloniene, og 8 strø over det siste av osten

10 Stekes på 180 grader i ca. 15-20 min.
– Til osten er smeltet og gylden

11 Serveres varm,
– Sammen med brød, og gjerne en grønn salat

Forslag til tilbehør:

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

Stav i bakre maskebue Slik gjør du: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 3 lm til å snu med - Hekle en rad med staver (st) i hver lm + 3 lm til å snu med * 1 st i neste st ved å stikke nålen gjennom bakre maskebue * GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 lm (til å snu med)
Stav i bakre maskebue

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s