Dette er min mormor Gudruns oppskrift på eplekake, og den er skikkelig god. Eller for å være helt ærlig, som barn syntes jeg nok det var litt vel mye epler og lite kake. For jeg elsket kaker og søte saker. – Ja, det gjør jeg jo fremdeles, men setter nok mye mer pris på eplene nå. I mormors oppskrift var det mye epler. I oppskriften står det at du skal bruke 6 epler. Jeg bruker bare å ha oppi så mye epler som jeg får oppi, eller så mye jeg har. Som Mormor lager jeg eplekaken med to lag epler: Ett i midten og ett på toppen. Hvis du synes det blir litt i det meste laget, kan du halvere eplemengden, og bare legge epler på toppen av kaka. Det bruker jeg å gjøre hvis jeg ikke har så mange epler. I oppskriften stod det opprinnelig at du skal skrelle eplene, og det kan man selvfølgelig gjøre. Jeg gjør sjelden det – bare hvis skallet er skrukkete og stygt skreller jeg . Men jeg gjør det ikke på nyplukkete ferske epler rett fra hagen – Det er vel smak og behag tenker jeg.

Ingredienser:
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 60 min | Enkel |
| 2 | Egg |
| 1 ½ dl | Sukker |
| 3 ss | Margarin (smeltet) |
| 1 ½ dl | Melk |
| 3 dl | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 4 – 6 | Epler (i biter) |
| Sukker og kanel |
Tilbehør:
| 1 porsjon | Vaniljesaus, for oppskrift trykk her |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 175°C , og – Smør en kakeform |
| 2 (Skrell, og) – Rens eplene, og – Skjær dem i båter |
| 3 Pisk eggedosis av egg og sukker |
| 4 Sikt inn mel og bakepulver og vend inn melk og margarin |
| 5 Hell halvparten av røra i en form, og – Dekk den med eplebiter – Hel over resten av røra, og – Legg eplebitene på toppen i et pent mønster – Dryss over sukker og kanel |
| 6 Stekes i 40 minutter, nederst i ovnen |
| 7 Avkjøles på rist |

Tips! Du trenger ikke å lage eplekaken i ei rund springform, andre former, slik som for eksempel, brødformer går også bra!

Tilbehør:






