Fløyelsgrøt på grøtdagen 2020

23 oktober er grøtdagen! Grøten har lang tradisjon i her til lands, og antagelig overlevde våre forfedre på grøt og poteter. Så det er vel bare på sin plass at grøten har fått sin helt egne spesielle dag – 23 . oktober. Når jeg tenker meg om spiser vi egentlig alt for lite grøt her i huset. Ja, med unntak av frokostgrøter da, Men grøt til middag er det lenge i mellom. Da jeg var lita spiste vi ofte grøt til middag på lørdager, og så hadde vi noe godt på kvelden. Ja, ikke at grøt, ikke var godt altså.. Jeg var lenge litt usikker på hvilken grøt jeg skulle velge til i dag, og så ble det fløyelsgrøt til slutt. Det må ha vært favorittgrøten min som liten jente. Eller i allefall en av favorittene. Nå er det ufattelig lenge siden jeg har laget fløyelsgrøt – og det var fremdeles skikkelig god!

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Ingredienser:

1-2 ssSmør (25-50 g)
2 dlHvetemel
10 dlMelk
¼ tsSalt

Tilbehør:

 Sukker
 Kanel
 Smør
 Rød saft (valgfritt)

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

Slik gjør du:

 1  Ha ca 7 dl melk  i en kasserolle, og
– La de koke opp på middelsvarme
– Vips sammen resten av melken og melet til en glatt blanding
– Tilsett så melblandingen, under omrøring, til den varme melken
– Kok opp under omrøring på middels/svak varme
NB Du må røre hele tiden
– La det småkoke i 5 min.
– Visp inn smøret, og
– Smak til med salt
2 Serveres med sukker og kanel og et smørøye

Tips! Rød saft smaker godt  sammen med grøten

NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

Hvis du heller ønsker oppskrift på andre grøttyper :

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s