23 oktober er grøtdagen! Grøten har lang tradisjon i her til lands, og antagelig overlevde våre forfedre på grøt og poteter. Så det er vel bare på sin plass at grøten har fått sin helt egne spesielle dag – 23 . oktober. Når jeg tenker meg om spiser vi egentlig alt for lite grøt her i huset. Ja, med unntak av frokostgrøter da, Men grøt til middag er det lenge i mellom. Da jeg var lita spiste vi ofte grøt til middag på lørdager, og så hadde vi noe godt på kvelden. Ja, ikke at grøt, ikke var godt altså.. Jeg var lenge litt usikker på hvilken grøt jeg skulle velge til i dag, og så ble det fløyelsgrøt til slutt. Det må ha vært favorittgrøten min som liten jente. Eller i allefall en av favorittene. Nå er det ufattelig lenge siden jeg har laget fløyelsgrøt – og det var fremdeles skikkelig god!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser:
1-2 ss | Smør (25-50 g) |
2 dl | Hvetemel |
10 dl | Melk |
¼ ts | Salt |
Tilbehør:
Sukker | |
Kanel | |
Smør | |
Rød saft (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Ha ca 7 dl melk i en kasserolle, og – La de koke opp på middelsvarme – Vips sammen resten av melken og melet til en glatt blanding – Tilsett så melblandingen, under omrøring, til den varme melken – Kok opp under omrøring på middels/svak varme NB Du må røre hele tiden – La det småkoke i 5 min. – Visp inn smøret, og – Smak til med salt |
2 Serveres med sukker og kanel og et smørøye |
Tips! Rød saft smaker godt sammen med grøten
NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

Hvis du heller ønsker oppskrift på andre grøttyper :
