Denne loffen er skikkelig god, og passer godt som tilbehør til for eksempel pasta, supper, gryter og eller bare med smør og pålegg.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 50 g | Smør (smeltet) |
| 7 dl | Melk (lunken) |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) |
| 1 ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| Valmuefrø | |
| 2 ss | Fløte (til pensling) |
Slik gjør du:
| 1. Smelt smøret, – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha melblandingen i en bakstebolle |
| 2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt så all gjæren løser seg opp |
| 3. Tilsett mel, sukker og salt NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
| 4. Elt i 5 til 7 minutter |
| 5. La deigen heve under et fuktig klede i ca. 45-60 minutter, til dobbel størrelse |
| 6. Hell deigen ut på et bakebord – Del den i to, – Form emnene til brød, – Legg dem i to smurte brødformer |
| 7. Sett stekeovnen på 220 grader |
| 8.La brødene etterheve i ca. 20-30 min. |
| 9. Pensle toppen fløt, og – Dryss over valmuefrø |
| 10. Stekes på 220 grader i 30 – 40 minutter |
| 11. Avkjøles på rist |

