Vi skulle jo tro at påsken kunne ha bydd på litt sol og fint vær. Men, nei! Nå er have påskeferien gått, og det har vært både regn og storm her. Og i dag – da begynte det jammen meg å sludde. Så vi hygger oss stort sett inne. Vi har hatt besøk av både tobeinte og firbeinte – og koser oss skikkelig, på tross av været.
For å hoppe rett til oppskriften på bløtkake, TRYKK HER
I dag 2. april har min mor bursdag, og vi feiret dagen med bløtkake, fylt med banan og bringebær. Det er den bursdagskaken jeg er vant med helt siden jeg var barn, Helt ærlig, er det nok den jeg liker aller best, den dag i dag! For å gjøre skikkelig stas på bursdagsbarnet, satte vi på stjerneskudd på kaka. Dekorativt, men samtidig med at vi sang bursdagssangen gikk brannalarmen. Så det ble en skikkelig bråkete feiring. Men hyggelig det er den

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kakebunn | 40 min. + avkjøling | Enkel/middels |
Ingredienser:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Vann (kokende) |
Fyll:
3 dl | Fløte |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ts | Sukker |
1 dl | Bringebærsyltetøy |
2 | Bananer |
Melk | |
Pynt |
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
4. Ha i smurt form 20/22 cm |
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
6. Avkjøl kakebunnen på rist |
Montering: |
7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
8. Pisk kremfløten til krem – Bland halvparten av kremen med syltetøyet |
9. Dynk bunnen godt med melk |
– Fordel litt av den rosa kremen på bunnen |
– Legg på bananskiver |
– Legg på litt mer rosa krem |
10. Legg på den andre delen av kakebunnen |
11. Dynk og fordel resten av kremen over, og rundt på sidene |
12. Så kan du pynte med hva du vil: – Marsipanlokk og blomster – Frukt og bær – Raspet sjokolade, – Non Stop og seigmenn, og/eller – Bursdagslys |
