Påskevær og bløtkake

Vi skulle jo tro at påsken kunne ha bydd på litt sol og fint vær. Men, nei! Nå er have påskeferien gått, og det har vært både regn og storm her. Og i dag – da begynte det jammen meg å sludde. Så vi hygger oss stort sett inne. Vi har hatt besøk av både tobeinte og firbeinte – og koser oss skikkelig, på tross av været.

For å hoppe rett til oppskriften på bløtkake, TRYKK HER

I dag 2. april har min mor bursdag, og vi feiret dagen med bløtkake, fylt med banan og bringebær. Det er den bursdagskaken jeg er vant med helt siden jeg var barn, Helt ærlig, er det nok den jeg liker aller best, den dag i dag! For å gjøre skikkelig stas på bursdagsbarnet, satte vi på stjerneskudd på kaka. Dekorativt, men samtidig med at vi sang bursdagssangen gikk brannalarmen. Så det ble en skikkelig bråkete feiring. Men hyggelig det er den

Favorittkake Ingredienser: Bunn (Favorittkake) 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTid Vanskelighetsgrad
1 kakebunn   40 min. + avkjøling   Enkel/middels

Ingredienser:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Vann (kokende)

Fyll:

  3 dl Fløte
1 tsVaniljesukker
2 tsSukker
1 dl Bringebærsyltetøy
  2 Bananer
Melk
Pynt

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver
Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4. Ha i smurt form 20/22 cm
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6. Avkjøl kakebunnen på rist
 
Montering:
7. Del kakebunnen i 2 eller 3
8. Pisk kremfløten til krem
– Bland halvparten av kremen med syltetøyet
9. Dynk bunnen godt med melk
– Fordel litt av den rosa kremen på bunnen
– Legg på bananskiver
– Legg på litt mer rosa krem
10. Legg på den andre delen av kakebunnen
11. Dynk og fordel resten av kremen over,
og rundt på sidene
12. Så kan du pynte med hva du vil:
– Marsipanlokk og blomster
– Frukt og bær
– Raspet sjokolade,
– Non Stop og seigmenn, og/eller
– Bursdagslys

Favorittkake Ingredienser: Bunn (Favorittkake) 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s