Dette er en skikkelig god oppskrift på Bønne- og Quinoaburger. Et flott alternativ til Hamburger.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min. | Enkel/Middels |
Ingredienser:
50 g | Quinoa |
1 dl | Grønsakskraft (eller -buljong) |
400 g | Bønner (hvite) |
1 | Sjalottløk |
½ ts | Kajennepepper |
1 ts | Paprikapulver |
1 ss | Oregano (tørket) |
1 ts | Koriander (malt) |
1 ss | Ketchup |
30 g | Brødrasp |
1 | Egg |
Salt, pepper | |
Olje | |
4 | Hamburgerbrød (for oppskrift, trykk HER) |
Salat |
Syltet rødløk:
1 | Rødløk |
1 dl | Vann |
½ dl | Eddik (7%) |
1 dl | Sukker |
Chilimajones:
2 dl | Majones |
1 ss | Rømme |
2 ts | Sursøt-chilisaus |
1 ts | Sitronsaft |
Salt og pepper |
TIPS! Du kan bruke hermetiske bønner hvis du ønsker det. Men det enkleste og ikke minst billigste er å kjøpe en stor pose med bønner, og alt eller halvparten. Det du ikke bruker kan du dele opp i passe porsjoner og legge i fryseren. Bønnene er gode i mange varme og kalde retter.
Slik gjør du:
1 Begynn med den syltede rødløken: – Skjær løken i tynne skiver Kok opp vann, sukker og eddik, og – La det koke til sukkeret er oppløst – Ta kasserollen vekk fra varmen, og – Ha i rødløken – Rør rundt og – La det stå mens du tilbereder resten, og itl det er avkjølt |
2 Lag Chilimajonesen: – Bland sammen alle ingrediensene, – La majonesen stå mens du tilbereder resten |
3 Kok quinoaen i grønnsaksbuljong |
4 Finhakk løk og hvitløk |
5 Sett stekepannen på middelsvarm, og – Varm opp 1-2 ss olje – Ha i løken og la den surre i ca.3 min., – Tilsett hvitløk og krydder, – La det surre videre til løken er myk |
6 Ha løkblandingen, bønner, quinoa, brød, egg, sitronsaft, Ketchup, salt og pepper i foodprosessor NB! Hvis du bruker hermetiske bønner, må de skylles godt først – Kjør til du får en jevn blanding |
7 Form deigen til 4 store burgere – La dem stå i kjøleskapet mens du dekker bordet, og – Vasker salaten |
8 Stek burgerne i olje, Til de er gjennomstekte og gylne |
9 Serveres Hamburgerbrød med chilimajones, syltet rødløk og salat |

Forslag til alternative burgerbrød: