Denne squashkaka er en frisk og god formkake, som smaker av ingefær og lime. Squashen gjør den ekstra saftig. Kaka bør spises samme dag som den bakes. Skal du servere den en annen dag, kan den fryses, og tas opp samme dag som den skal serveres.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 formkake | 90 min. | Enkel |

Ingredienser:
3 dl | Hvetemel |
1 ½ ts | Ingefær (malt) |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 dl | Sukker |
¼ dl | Olje (nøytral) |
1 | Lime (skall og saft) |
2 ½ dl | Squash (1 stk (250 – 300 g), grovt revet) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader, og – Smør en liten brødform godt |
2 Rasp limeskallet, og – Press ut saften Du trenger ca ½ dl |
3 Rør sammen mel, sukker, ingefær og bakepulver i en bakebolle, – Rør inn limeskall – Tilsett egg, olje, og ca ½ dl limesaft – Rør sammen |
4 Hell røren i brødformen |
5 Stekes i ca 45 min. |
6 La kaken stå i formen i noen minutter før den hvelves – Avkjøles på rist |
7 Nytes samme dag som den er bakt |
