Fredagskos – Squashkake med smak av lime og ingefær

Denne squashkaka er en frisk og god formkake, som smaker av ingefær og lime. Squashen gjør den ekstra saftig. Kaka bør spises samme dag som den bakes. Skal du servere den en annen dag, kan den fryses, og tas opp samme dag som den skal serveres.

Squashformkake med smak av lime og ingefær Ingredienser: 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Ingefær (malt) 1 ½ ts Bakepulver 2 dl Sukker ¼ dl Olje (nøytral) 1 Lime (skall og saft) 2 ½ dl Squash (1 stk (250 – 300 g), grovt revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 formkake90 min.Enkel

Squashformkake med smak av lime og ingefær Ingredienser: 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Ingefær (malt) 1 ½ ts Bakepulver 2 dl Sukker ¼ dl Olje (nøytral) 1 Lime (skall og saft) 2 ½ dl Squash (1 stk (250 – 300 g), grovt revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

3 dlHvetemel
1 ½ tsIngefær (malt)
1 ½ tsBakepulver
2 dlSukker 
¼ dlOlje (nøytral)
1Lime (skall og saft)
2 ½ dlSquash (1 stk (250 – 300 g), grovt revet)

Squashformkake med smak av lime og ingefær Ingredienser: 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Ingefær (malt) 1 ½ ts Bakepulver 2 dl Sukker ¼ dl Olje (nøytral) 1 Lime (skall og saft) 2 ½ dl Squash (1 stk (250 – 300 g), grovt revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader, og
– Smør en liten brødform godt
2 Rasp limeskallet, og
– Press ut saften
Du trenger ca ½ dl
3 Rør sammen mel, sukker, ingefær og bakepulver i en bakebolle,
– Rør inn limeskall
– Tilsett egg, olje, og ca ½ dl limesaft
– Rør sammen
4 Hell røren i brødformen
5 Stekes i ca 45 min.
6 La kaken stå i formen i noen minutter før den hvelves
– Avkjøles på rist
7 Nytes samme dag som den er bakt

Squashformkake med smak av lime og ingefær Ingredienser: 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Ingefær (malt) 1 ½ ts Bakepulver 2 dl Sukker ¼ dl Olje (nøytral) 1 Lime (skall og saft) 2 ½ dl Squash (1 stk (250 – 300 g), grovt revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s