Quinn, Julia (2020) «The viscount who loved me» og bærostekake med mandelmarengsbunn og gelelokk

Siden jeg elsket den første boka i denne serien, lånte jeg også nummer to på biblioteket i Trondheim. Den andre bok heter «The viscount who loved me», og det er nettopp denne jeg har kost meg med den siste uka.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på bærostekake med marengsbunn og gelelokk TRYKK HER!

Quinn, Julia (2020) «The viscount who loved me» Piatkus  #2 OG Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Denne boka handler om den eldste av Bridgerton barna – Athony Bridgerton. Faren døde da Antony bare var 18 år gammel. Dermed ble han viscount og familiens overhode. Siden både faren og onkelen dør unge (før 40), vet Anthony at også han skal dø ung. Derfor har han ikke  slått seg til ro, men brukt 20-årene til å nyte livet; med selskapeligheter, venner og fornøyelser. Han har greid å unngå alle forsøk på å få han gift. Men nå vet han at det er forventet av han å finne en passende brud, gifte seg og produsere arvinger. I tillegg til Anthony, møter vi Kate Sheffield. Hun er en «gammel jomfru», tidlig i 20 årene. Hun vet at hennes sjanser for å finne en ektemann er over. Derfor er hennes jobb nå, å finne en passende ektemann til sin søster Edwina. Edwina er den mest populære debutanten dette året, hun er søt og uskyldig. Kate vil gjerne at Edwina ikke skal giftes bort til en passende mann bare fordi han kan ta vare på henne og familien. Hun ønsker at Edwina skal gifte seg av kjærlighet, og kanskje Athony Bridgerton kan passe …

Quinn, Julia (2020) «The viscount who loved me» Piatkus  #2 OG Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Quinn skriver godt, med gode og troverdige personkarakteristikker og situasjonsbeskrivelser. Jeg liker at personene ikke bare er snille, gode eller det motsatte. Men at de har både gode og dårlige sider, og ikke minst at de utvikler seg noe i løpet av historien. Spesielt godt likte jeg Kate Sheffield, og kan ærlig talt ikke forstå hvorfor hun er en «gammel jomfru».  Også i denne boka fremstår hele Bridgerton familien, som en hyggelig og sammenspleiset famille, hvor medlemmene faktisk liker og bryr seg om hverandre. Lady Whistledown sine små notiser, blir også i denne boka noen av høydepunktene. Jeg synes forfatteren klarer å fange det historiske ganske bra.  I alt i alt en flott historie og jeg ender opp med å gi også denne boka et godt terningkast: 5.

Bærostekake med marengsbunn og gelelokk

Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei frisk og god ostekake, med masse bær. Du kan lage den på tre timer, hvor det meste av tiden er steking, avkjøling og stivning. Jeg bruker å lage alt, eller alt med unntak av gelen dagen før jeg skal servere den. Da får den stå natta over og sette seg skikkelig før den skal serveres.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

Mandelbunn:

160 gMandler (malte)
160 gMelis
4Eggehviter (ca 130 g)

Ostekrem:

250 gKremost (nøytral)
100 gRømme
100 gSitronsaft (presset)
200 gBær (jordbær, blåbær, rips, bringebær)
150 gMelis
5 dlFløte
4 platerGelatin

Gelelokk:

300 gBær (jordbær, blåbær, rips, bringebær)
2Vann
3 ssSukker
3 plGelatin

Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen, og
– Smør ei rund form (24 cm)
2 Lag Mandelbunnen:
– Mal mandlene
– Bland sammen mandler og melis
– Stivpisk eggehvitene, og
– Skjær dem inn i mandelblandingen
– Ha røra i den runde formen, og
– Stek midt i ovnen i 25-30 min.
– Avkjøles på rist
3 Lag Ostekrem:
Kjør melis og kremost i foodprosessoren til en glatt krem
– Tilsett sitronsaft og rømme
– Smelt gelatin, som vendens inn i ostekremen, og
– Tilsett pisket kremfløte, og
– Vend inn bærene
– Helles over mandelbunnen, og
– Settes i kjøleskap til den stivner,
Ca. 2 timer
4 Lag gelelokk:
– Legg gelatinen i vann
-Ha blandete bær, vann og sukker i en kasserolle
– Varm forsiktig opp til sukkeret har smeltet
– Rør inn gelatinplatene
– Avkjøles til den så vidt begynner å stivne
– Legg på toppen av den stivnede ostekremen
– Sett i kjøleskap til den stivner helt

Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Quinn, Julia
  • Tittel: «The viscount who loved me»
  • Serie: Bridgerton #2
  • Sjanger: (historisk)fiksjon, romantikk, chick.litt
  • Sider: 352
  • Forlag: Piatkus
  • Først utgitt: 2000 (Avon books)
  • Utgitt: 2020
  • Tilegnet: Trondheim Folkebibliotek

Flere bøker i serien:

Quinn, Julia (2021) «An offer from a gentleman» Piatkus

Quinn, Julia (2021) «Romancing Mr. Bridgerton» Piatkus

Quinn, Julia (2021) «To Sir Phillip with love» Piatkus

Quinn, Julia (2021) «When he was wicked» Piatkus

Quinn, Julia (2021) «It’s in his kiss» Piatkus

Quinn, Julia (2021) «On the way to the wedding» Piatkus

Quinn, Julia (2021) «The Bridgertons: Happily ever after» Piatkus

Quinn, Julia (2020) «The viscount who loved me» Piatkus  #2 OG Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s