Ertesalat er skikkelig godt, mye bedre enn hva det høres ut som! Den kan spises som en lunsjrett, eller servers som en forrett. Den er også flott til kodltbord o.l.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 350 g | Skinke (eller annet kjøtt i terninger) |
| 3 | Poteter (i terninger) |
| 3 | Gulerøtter (i terninger) |
| 6 | Egg (i terninger) |
| 3 | Sylteagurker (i terninger) |
| 1 | Løk (gjerne rød i terninger) |
| 250 g | Erter (Ikke hermetiske) |
| ½ | Agurk (i terninger) |
| 2 dl | Majones (eventuelt blandet med rømme) |
| Dill | |
| Salt og pepper | |
| ½ ss | Sukker (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Skrell poteter, og gulerøtter – Ha dem i en kasserolle, – Fyll opp vann, Så vannet dekker grønnsakene – Kok dem møre ca 20 min – Hell av vannet, og – La dem avkjøle seg |
| 2 Ha egg i en kasserolle – Fyll opp med vann, og – Kok opp – Kok i ca 10 min Til eggene er hardkokte – Hell av vannet, og – Legg eggene i kaldt (rennende) vann Til de er kalde |
| 3 Skjær skinke poteter, gulerøtter, egg, sylteagurk, løk og agurk i terninger, og – Hakk dillen – Ha alt i en skål |
| 4 Rør forsiktig inn majones, – Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker |

