Hurra! Heidisboble fyller 3 år, og jeg feirer med appelsin- og kokosmuffins

HURRA, BLOGGEN FYLLER 3 ÅR!

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Appelsin- og kokosmuffins, Trykk HER

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Det er ufattelig å tenke på at Heidisboble er blitt 3 år allerede. Det føles som jeg startet å blogge i fjor. Men det har altså gått hele 3 år siden jeg skrev det aller første innlegget Heidisboble.no. Det het “Hei!” og var bare en liten introduksjon og et lite forsiktig HEI. Jeg husker fremdeles hvor skummelt jeg syntes det var å skrive, og ikke minst poste dette aller første innlegget. Dagen etter, la jeg ut den aller første oppskriften på bloggen – det var oppskriften på prinsessekake. Etter det har jeg postet ett innlegg nesten hver eneste dag i, ja nettopp – 3 ÅR! Det betyr vel at det nå skal være over 1.000 innlegg på bloggen så langt. Det er nesten 1.000 oppskrifter som er lagt ut, og mer enn 150 er bokomtaler. For å være helt ærlig er jeg skikkelig imponert over meg selv, og at jeg har lagt ut så mange oppskrifter, at jeg har laget så mye mat, tatt så mange bilder, og lest så mange bøker. MEN ikke vær redd, jeg har flere oppskrifter på lur og flere bøker som skal leses!

Når jeg ser på bloggen min i dag, ser jeg at den har utviklet seg i en annen retning enn det jeg egentlig hadde planlagt, da jeg startet. Ja, bloggen skulle handle om mat og bøker, men også om så mye mer. Den skulle handle om hele min lillle verden – min boble, og alt det innebar. Men det tar tid å blogge, skrive, ta bilder og poste – så foreløpig koser jeg meg med å mest blogge om bøker og mat. Men jeg ser at det hele tiden skjer små endringer i bloggen – så den utvikler seg, sakte men sikkert. Jeg tror jeg vil fortsette med å la BOBLA utvikle seg som den selv ønsker. Så fokuset fremover vil nok hovedsakleig være som før – altså oppskrifter og bøker, – men små retningsskift vil nok fortsatt skje (kanskje). Uansett jeg er skikkelig spent på hvor bloggen vil være om tre nye år.

Ja, det er rart. Det er ikke så veldig mange som følger bloggen min, men det er i gjennomsnitt litt over 1.000 som er innom å leser innleggene hver dag (dvs de bruker mer enn 3 minutter på et innlegg den dagen det blir lagt ut), og det er over 1.200 som følger den på instagram. Det er imponerende mange. Jeg er så takknemmelig, for at så mange finner bloggen min leseverdig. Så TUSEN TAKK til alle som følger, og alle som leser!Jeg håper dere vil fortsette med det, i det neste året også.

https://heidisboble.no/ @heidisboble

Appelsin- og kokosmuffins med sjokoladebiter

Dette er velsmakende Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter. Selv om det er muffins og de har noen sjokoladebiter, er de ikke alt for søte.

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1230 minEnkel

Ingredienser:

4Egg
75 gSukker
1 ½ dlAppelsinsaft (nypresset)
1 tsVaniljesukker
2 ssOlje (nøytral)
1 ssAppelsinskall (raspet)
2 tsBakepulver
40 gKokosmel
20 gRismel (eller 20 g koksmel)
130 gHvetemel
25 gSjokoladebiter (valgfritt)

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Topping og pynt (valgfritt):

Melis
Kaffe
Kakaopulver
Ballonger og stjerneskudd

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader og
– Finn frem muffinsformer
2 Ha egg, sukker, olje, appelsinsaft og -skall i en bakebolle
– Pisk på lav hastighet i 1-2 minutter
3 Bland sammen melet, bake- og vaniljesukker,
– Dryss blandingen i heggeblandingen litt etter itt.
Mens det piskes på lav hastighet
– La det piske videre i 1-2 minutter
Til alt er godt blandet
4 Fordel røren i 12 muffinsformer
(ca 50 g pr. form)
– Strø 6-7 sjokladebiter over hver
5 Stekes i ca 20 min til de er gjennomstekt
6 Avkjøles på rist
7 Hvis du ønsker sjokoladeglasur og pynt;
– Rør sammen litt kaffe, melis og kakaopulver
– Smør på sjokoladeglasuren og
– Pynt med ballonger og stjerneskudd eller kakestrø

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s