I dag baker jeg matpakkebrød

I dag baker jeg matpakkebrød. Brødet er kjempegodt til å ha i matpakken både fordi det holder seg saftig og god lenge og fordi det holder deg mett lenge, lenge, Men ikke for det, brødet passer godt til det meste av måltider. Denne oppskriften gir to store gode brød.

Matpakkebrød (Heidis) Ingredienser: Fordeig: 7 dl Kulturmelk (skummet) 3 dl Vann 300 g Sammalt hvete (grov) 200 g Fullkornshvete 200 g Sammalt rug (grov) 350 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel / middels

Ingredienser:

Fordeig:

7 dlKulturmelk (skummet)
3 dlVann
300 gSammalt hvete (grov)
200 gFullkornshvete
200 gSammalt rug (grov)
350Sammalt rug (fin)
30 gHavregryn (lettkokte)
50 gHavrekli

Hoveddeig:

3 dlVann
50 gGjær (fersk)
400 gHvetemel
200 gFullkornshvete
2 tsSalt

Matpakkebrød (Heidis) Ingredienser: Fordeig: 7 dl Kulturmelk (skummet) 3 dl Vann 300 g Sammalt hvete (grov) 200 g Fullkornshvete 200 g Sammalt rug (grov) 350 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen
– Elt den godt
Ca 7-10 min.
Deigen skal være klissete
Hvis den er for tørr tilsett litt mer vann
2 Dekk fordeigenmed plastfolie, og
– La den hvile i ca 30 min.
3 Rør gjæra ut i 3 dl vann
– Hell gjæra i fordeigen
– Bland også inn mel og salt
– Eltes godt
i Ca 7-10 min.
Deigen skal være klissete
Hvis den er for tørr kan du tilsette litt mer vann
4 Dekk deigen med plastfolie, og
– La den heve til dobbel størrelse
I ca 45 min.
5 Smør to brødformer
2 liters former
6 Hell deigen ut på et lett melet bakebord
– Del den i 2 like store deler
– Form to avlange brød
– Dekk formene med en bakeduk e.l., og
– La dem etterheve til dobbel størrelse
Ca 40 min.
7 Sett stekeovnen på 200 grader
8 Pensle brødene med egg og
– Strø over havreki og havregryn
9 Stekes på nederste rille i 50- 60 min.
10 Avkjøles på rist

Matpakkebrød (Heidis) Ingredienser: Fordeig: 7 dl Kulturmelk (skummet) 3 dl Vann 300 g Sammalt hvete (grov) 200 g Fullkornshvete 200 g Sammalt rug (grov) 350 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s