Fredagskos med mandelfylte boller toppet med vaniljekrem

Dette må være oppskriften på verdens beste mandelboller. Bollene har en mandelfylling, og er toppet med vaniljekrem. De er bare sååååå gode!

Boller med mandelfyll og vaniljekrem  Porsjoner	Tid	Vanskelighetsgrad 20	3 ½ timer 	Enkel   Ingredienser  20 g	Havregryn  5 ½ dl	Vann 1 pakke	Gjær 1 dl	Olje (raps) 200 g	Sukker  5 g	Gjær 20 g	Kardemomme 1 kg	Hvetemel   Vaniljekrem:   5 dl	Melk  1 	Egg  40 g	Smør  100 g	Sukker  1 ss	Vaniljesukker  35 g	Maisenna   Mandelfyll: 190 g	Mandler  115 g	Melis  80 g	Smør    Pensling: 1	Egg (sammenvispet) 	Mandler (hakket) - valgfritt  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
203 ½ timerEnkel

Boller med mandelfyll og vaniljekrem Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna Mandelfyll: 190 g Mandler 115 g Melis 80 g Smør Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Strødd med hakkete mandler

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel

Vaniljekrem:

5 dlMelk
1Egg
40 gSmør
100 gSukker
1 ssVaniljesukker
35 gMaisenna

Mandelfyll:

190 gMandler
115 gMelis
80 gSmør

Pensling/topping:

1Egg (sammenvispet)
 Mandler (hakket) – valgfritt

Boller med mandelfyll og vaniljekrem Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna Mandelfyll: 190 g Mandler 115 g Melis 80 g Smør Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Mandler (hakket) - valgfritt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Lag vaniljekremen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
På middels varme
– La det koke i ca 1-2 min på svak varme
– Hell vaniljekremen i en bolle
– Dekk med plast
Helt ned til kremen
– La det avkjøle seg
5 Lag mandelmassen:
– Finhakk mandlene
– Bland sammen mandler, melis og smør til en tykk masse
6 Legg bakepapir på stekeplater
5 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 20 like store emner
– Trill boller, som
– Settes på bakekpapir
7 Dekk bollene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 45 min.
8 Ha vaniljekremen over i en sprøytepose
9 Trykk og strekk ned hver bolle til en firkant
– Legg på 1 liten ss mandelfyll på hver firkant
– Brett dem sammen som en konvolutt, og
– Press skjøtene ned så det blir ei grop
– Fyll gropa med vaniljekrem
Ca 1 ss

10 Dekk til bollene, og
– La dem etterheve i ca 1 time
11 Sett ovnen på 230  grader
12 Pensle bollene med sammenvispet egg, og
– Dryss eventuelt over hakkete mandler

Boller med mandelfyll og vaniljekrem Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna Mandelfyll: 190 g Mandler 115 g Melis 80 g Smør Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

13 Stekes i ca 8 min Midt i ovnen 230 grader

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s