Februar og jeg baker litt “sunnere” knekkebrød med frø og kjerner

Oppskriften på disse knekkebrødene fikk jeg for mange år siden av en av mine yndlingssvigerinner, og hjemme hos oss går disse knekkebrødenerett og slett under navnet Tante Torils knekkebrød. Dette er kanskje de knekkebrødene jeg baker oftest av alle, for de er så utrolig gode. Så hva passer vel bedre enn å starte jopp det nye året med Tante Torilis knekkebrød?

Tante Torils Knekkebrød Ingredienser 2 dl Havregryn 4 dl Rugmel (grov) 2 dl Solsikkefrø 1 dl Linfrø 1 dl Sesamfrø 1 dl Gresskarfrø 1 ss Salt 2 ts Sukker 7 dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brett70 min.Enkel

Tante Torils Knekkebrød Ingredienser 2 dl Havregryn 4 dl Rugmel (grov) 2 dl Solsikkefrø 1 dl Linfrø 1 dl Sesamfrø 1 dl Gresskarfrø 1 ss Salt 2 ts Sukker 7 dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 dlHavregryn
4 dlRugmel (grov)
2 dlSolsikkefrø
1 dlLinfrø
1 dlSesamfrø
1 dlGresskarfrø
1 ssSalt
2 tsSukker
7 dlVann

Tante Torils Knekkebrød Ingredienser 2 dl Havregryn 4 dl Rugmel (grov) 2 dl Solsikkefrø 1 dl Linfrø 1 dl Sesamfrø 1 dl Gresskarfrø 1 ss Salt 2 ts Sukker 7 dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180°C Varmluft
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
2 Bland alle ingrediensene til en LØS deig
3 Fordel deigen jevnt på stekeplaten
– Buk gjerne slikkepott eller stekespader for å få det jevnt
– Rut opp passe knekkebrødstørrelser
4 Sett begge platene i ovnen, og – Stek i 40 min
– Åpne stekovnsdøra og stek i ytterligere 10 min.
– Lukk stekovnsdøra og stek i 10 min. til
5 Knekkebrødet tas av bakepapiret etter steking, og
– Avkjøles på rist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s