Fra farmors kokebok – Tekake med mandler, sukat og rosiner

 

Denne oppskriften på tekake (med mandler, sukat og rosiner) er fra min farmors kokebok. Tekake er kanskje et litt gammeldags bakverk. Men det er saftig og godt. Tebrødet er aller best nybakt, og det man eventuelt ikke spiser med en gang, kan fryses, og spises en annen dag.

Farmors tekake med mandler, sukat og rosiner Ingredienser 4 dl Melk 25 g Gjær 75 g Smør (smeltet) 90 g Sukker 1 ts Kardemomme 1 Appelsin (skall) 100 g Sukat 100 g Rosiner Topping: 3 ss Smør 4 ss Sukker 20 Mandler (hakket) 1-2 ts Kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerEnkel

Farmors tekake med mandler, sukat og rosiner Ingredienser 4 dl Melk 25 g Gjær 75 g Smør (smeltet) 90 g Sukker 1 ts Kardemomme 1 Appelsin (skall) 100 g Sukat 100 g Rosiner Topping: 3 ss Smør 4 ss Sukker 20 Mandler (hakket) 1-2 ts Kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

4 dlMelk
25 gGjær
75 gSmør (smeltet)
750 gHvetemel
90 gSukker
1 tsKardemomme
1Appelsin (skall)
100 gSukat
100 gRosiner

Topping:

3 ssSmør
2-4 ssSukker
20Mandler (hakket)
1 ssKanel

Farmors tekake med mandler, sukat og rosiner Ingredienser 4 dl Melk 25 g Gjær 75 g Smør (smeltet) 90 g Sukker 1 ts Kardemomme 1 Appelsin (skall) 100 g Sukat 100 g Rosiner Topping: 3 ss Smør 4 ss Sukker 20 Mandler (hakket) 1-2 ts Kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Riv appelsinskallet
2 Smuldre gjæra i melken og
– Rør den godt ut
3 Tilsett smør og appelsinskall
– Rør rundt
4 Tilsett hvetemel, kardemomme og sukker
5 Elt godt Ca 7-10 min.
Til deigen slipper bollen
– Tilsett rosiner og sukat
– Elt til de er godt innarbeidet i deigen
Ca 2-3 min.
6 Dekk over bollen med et bakeklede, og
– La deigen heve i ca 60 min.
7 Hakk mandlene
– Halvsmelt smøret til toppingen
– Sett ovnen på 200 grader
8 Ha bakepapir på en stekeplate, og
– Hell ut deigen
– Kjevle den ut til en fingertykk , rektangulær eller firkantet leiv
9 La den etterheve i ca 20 min.
10 Pensle kaken med smør,
– Strø over sukker og kanel
– Topp med de hakkete mandler
11 Stekes på nederste rille i 15-20 min.
 til den er gylden og gjennomstekt
12 Skyv kaken forsiktig over på rist
– Avkjøles og
– Skjæres i ruter, trekanter eller strimler før servering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s