Lunsjfavoritt – Pasta med reker og dill

Pasta med reker og dill er en absolutt favoritt hjemme hos meg. Første gangen vi spiste Pasta med reker og dill var for mange, mange år siden i Åre, Sverige. Vi fikk den servert som dagens lunsj, og det smakte veldig godt. Da vi kom hjem forsøkte vi å gjenskape retten, og etter den har vi spist det rett som det er. Nå kan jeg jo ikke si for sikkert at dette er den samme oppskriften som den vi fikk servert, var laget etter. Denne oppskriften er utrolig enkel, du lager den på 15 minutter og den smaker godt!

Pasta med reker og dill Ingredienser: 350 g Pasta sløyfer 175 g Rekeost (1 tube) ½ dl Fløte (eller melk) 3-4 ss Dill Reker/scampi Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
315 min.Enkel

Ingredienser:

350 gSpagetti sløyfer (eller annen pasta som sausen fester seg til)
175 gRekeost (1 tube)
½ – 1 dlFløte (eller melk)
3-4 ssDill
 Reker
 Pepper (nykvernet)

Pasta med reker og dill Ingredienser: 350 g Pasta sløyfer 175 g Rekeost (1 tube) ½ dl Fløte (eller melk) 3-4 ss Dill Reker/scampi Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok pastaen i rikelig med vann og salt
NB! Pastavann skal være like salt som middelhavet
2 Lag sausen:
– Sett en kasserolle på en middels/svak varm plate
– Ha fløten kasserollen, og
– Tilsett osten,
– Rør ut osten mens fløten varmes
NB! Det skal ikke koke
3 Ha reker og dill i sausen, og
– La det stå på svak varme til pastaen er ferdig kokt,
og Rekene er blitt lunkne/varme
4 Hell av pastavannet, og
– Hell pastaen over i en serveringskål,
– Hell over sausen,
– Kvern litt pepper over,
– Bland godt
5 Serveres varm, gjerne sammen med Flettet hvitløk- og basilikumbrød

Pasta med reker og dill Ingredienser: 350 g Pasta sløyfer 175 g Rekeost (1 tube) ½ dl Fløte (eller melk) 3-4 ss Dill Reker/scampi Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Anbefalt tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s