Grønn ertesuppe med egg og brødkrutonger passer skikkelig godt til middag på en kjøttfrimandag midt i oktober. I dag jeg serverer jeg den med egg og brødkrutonger.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2 ts | Olje (raps) |
| 1 | Løk (hakket) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 600 g | Erter (grønne, frosne) |
| 7 ½ dl | Vann |
| 2 terninger | Grønnsaksbuljong |
| 2 dl | crème fraiche |
| Salt og pepper |
Tilbehør og garnityr:
| 2 ss | Smør |
| 2 skiver | Brød |
| 4 | Egg (nesten hardkokte) |
| Erter |

Slik gjør du:
| 1 Hakk løken |
| 2 Varm opp olje i kasserolle middels varme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt blank og myk – Press i hvitløken, og – La det surre i ca 1 min. til mens du rører |
| 3 Tilsett vann og buljong, og – La det hele koke opp, – Slå ned varmen og – La det småkoke i 3 min. |
| 4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn – Rør inn crème fraiche, og – Smak til med salt og pepper – Hold suppen varm |
| 5 Lag brødkrutonger: – Skjær brødskivene i terninger – Smelt smøret i en stekepanne – Tilsett brødbitene og – Stek til de er gylne og sprø |
| 6 Kok egg ca. 8 min. så det er nesten hardkokt – Skrell eggene og – Del dem i 2 |
| 7 Server suppa med de halverte eggene, toppet med brødkrutonger, noen hele erter og eventuelt nykvernet pepper |

