Dette er oppskriften på Pizza Vesuvio, eller pizza med tomat saus, ost og kokt skinke. Enkelt, men utrolig godt! Oppskriften gir to tynne sprø bunner, som er ca. 30 cm i diameter. Perfekt for 2 til 3 personer.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 – 3 | 120 + 30 min | Middels |
Ingredienser:
Pizzabunn:
| 1 ss | Sukker |
| 2 ts | Tørrgjær |
| 2 dl | Vann (ca 36 grader) |
| 450 g | Hvetemel |
| ½ ts | Salt |
| 3 ss | Olje (oliven) |
Fyll & topping:
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 2 fedd | Hvitløk (finhakket) |
| 1 ss | Olivenolje |
| Salt, pepper, sukker | |
| 2 | Mozzarella (skivet) |
| 1 ss | Olivenolje (valgfritt) |
| 10 – 12 skiver | Skinke (kokt) |

Slik gjør du:
| 1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min) |
| 2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
| 3 Form deigen som en rund bolle – smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
| 4 Lag tomatsaus: – Bland sammen tomater, hvitløk og olje Du kan også tilsette litt hakket basilikum – Kok opp, og – La det koke i ca 3-5 min. – Sma til med salt, pepper og eventuelt litt sukker |
| 5 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle ut til en stor avlang pizza eller til to runde pizzaer på ca 30 cm i diameter |
| 6 Fordel tomatsausen utover pizzaene |
| 7 Skjær mozzarellaene i skiver, og – Fordel den utover pizzaen |
| 8 Legg på skinkeskivene, og – Drypp eventuelt litt olje over |
| 9 Stek pizzaen midt i ovnen, – 240 grader – 10-15 min. |

