Denne Thai-inspirert nudelsalaten er både frisk og god. Den passer utmerket som tilbehør til asiatiske retter, som forrett, lunsj. middagssalat eller som en av flere retter på en buffet eller koldtbord.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 6 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 250 g | Risnudler |
| ½ | Agurk (skivet, uten midten) |
| 1 bunt | Reddiker |
| Sukkererter (delt på langs) | |
| 1 | Paprika (rød i terninger) |
| 3 | Vårløk (Skjært i skiver) |
| 1 bunt | Koriander |
| 100 g | Peanøtter (salte og ristede) |
Dressing:
| 2 | Lime (saft og skall) |
| 2 ss | Fiskesaus |
| 2 ss | Sukker |
| 1 fedd | Hvitløk (revet) |
| 1 ss | Soyasaus |
| 1 ss | Ingefær (revet) |
| 1 | Chili (rød, finhakket) |

Slik gjør du:
| 1 Lag dressingen: – Bland sammen alle ingrediensen – Rør til sukkeret er oppløst |
| 2 Kok nudlene etter anvisingen på pakken Eller til du synes de er ferdige – Skyll dem under kaldt vann – La dem renne godt av – Ha glassnudlene i en bolle |
| 3 Del agurken i 2, og – Fjern midten / frøene – Skjær 1 cm tykke halvmåner/skiver – Del reddikene i 4 eller skjær dem i skiver – Del sukkerertene i 2 på langs – Rensk paprikaen og – Skjær den i biter ca. 2 x 2 cm – Skjær vårløken i skiver – Rist peanøttene, og – Hakk dem – Finhakk korianderen, også stilkene |
| 3 Ha alle grønnsakene i samme bolle som glassnudlene – Hell dressingen over, – Bland godt, men forsiktig – Topp eventuelt med noen korianderblader og peanøtter |
| 4 Server nudelsalaten |

