Gulrotsuppe med kokosmelk og ristede frø, er en skikkelig god og mettende suppe. Passer som forrett eller lunsj, men også god som en middagssuppe med brød til.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 ss | Olje (nøytral) |
| 1 | Løk (hakket) |
| 3 fedd | Hvitløk |
| 2-3 cm | Ingefær (ca 1½ ts raspet) |
| 400 g | Gulerøtter (raspet) |
| 1 ts | Eddik (rødvin) |
| 8 dl | Grønnsakkraft (eller vann og buljong) |
| Salt og pepper |


Topping (Valgfritt):
| Kokosmelk | |
| Frø og cashewnøtter (ristede) |

Slik gjør du:
| 1 Rens løken – Grovhakk den – Skrell gulerøtter – Grovhakk dem – Rens og rasp ingefæren |
| 2 Varm oljen i en kasserolle – Ha i løken, salt og pepper og – La den surre på middels varme til den er blitt myk og blank Rør av og til |
| 3 Ha i hvitløk, ingefær og gulerøtter – La det surre videre i noen minutter Ca 5 min Rør av og til |
| 4 Tilsett kraft og eddik – Kok opp, – Slå ned varmen, og – La det småkoke i ca. 20 -30 min. |
| 5 Rist frø og nøtter i en tørr stekepanne |
| 6 Kjør suppa med en stavmikser eller i en foodprosessor |
| 7 Smak til med salt og pepper |
| 8 Serveres varm – Toppet med kokosmelk og ristede frø og nøtter |

