Oppussing av sommerhus og Tacohorn til lunsj

Som dere sikkert har fått med dere nå holder vi på å pusse opp sommerhuset vårt – og det er det vi skal bruke sommerferien på i år. Vi holder fremdeles på med gjesterommet, det er ingen endringer der siden sist jeg blogget om det – for vi dro jo hjem på søndag. Den store planen for sommeren er å pusse opp kjøkkenet, for det er skikkelig nedslitt og trenger en ansiktsløftning. Planen er å forsøke å holde kjøkkenet også i litt gammel stil som er i husets ånd, samtidig som vi ikke skal ruinere oss helt på denne oppussingen. Så det essensielle her er å finne et kjøkken vi liker, som er litt 40, 50, 60 – tall, litt sommerhusaktig, og som ikke koster alt for mye. Det er tre ting – tenker du sikkert; Det går ikke! Men jeg håper virkelig at det går! I går ettermiddag var vi en tur på IKEA, for å se på kjøkken, og jeg er sikker på at vi finner et kjøkken som vil passe.

For å hoppe rett til oppskriften på Tacohorn, TRYKK HER

Det kan jo være tøft med et mørkt kjøkken …

Vi fant mange fine kjøkken, dog moderne – noen mer moderne enn andre, men som enkelt kan justeres med blant annet valg av håndtak, servant, vitrineløsninger mm . Det er fem ulike kjøkken som det står imellom så langt, eller tre mørke og to offwhite kjøkken. Vi får tenke litt mer, og så får vi se hva vi velger og om de passer i et hus fra sent 1940?

… Eller passer det bedre med et lyst kjøkken, på et sommerhus?

Tacohorn

Tacohorn eller rettere sagt fylte horn med tacokrydret kjøttdeig og ost, er godt til både som kveldsmat, lunsj eller som snacks mellom måltidene. Jeg bruker å bake en liten haug og legge dem i fryseren i pakker på to og to. Så kan barna (og min bedre halvdel) ta med til lunsj – rett fra fryseren, i ranselen, og når det er lunsjtid er de klar til å spises. Enkelt, godt og greit. Når det er sommerferie og fint vær er de også kjempegode å ta med som niste til stranden. Kjempepopulært i barnebursdager.

Tacohorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 400 g Kjøttdeig 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 3 dl Vann 2 Tomater eller Tacosaus (ca. ½ glass) 32 skiver Hvitost
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
16 100 min. Lett

Hvis du heller vil lage litt grovere horn – TRYKK HER.

Ingredienser:

1 porsjon Horn (TRYKK HER for oppskrift)
400 g Kjøttdeig
2 ts Spisskummen
2 ts Paprikapulver
2 ts Koriander
2 ts Gurkemeie
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Salt
½ ts Kajennepepper
3 dl Vann
2 Tomater eller
Tacosaus (ca. ½ glass)
32 skiver Hvitost

Tips! Du kan godt bruke ferdigkjøpt tacokrydder, hvis du ikke har krydderne i oppskriften, da trenger du heller ikke å tilsette salt. Følg anvisningen på krydderpakken. Du kan også bruke ferdig revet ost hvis du heller ønsker det.

 Slik gjør du:

1 Lag deigen til horn, og
– La den heve i ca. 1 time
2 Stek kjøttdeigen
– Tilsett krydderblandingen,
– Tilsett tomater eller tacosaus
– Tilsett vann
– La det småkoke i 5 minutter
(til smaken har satt seg og vannet err fordampet)
3 Skjær hvitosten (eller rasp den)
4 Når deigen er ferdig hevet:
– Hell deigen på et bakstebord
– Del den i 2 like store deler
– Kjevle hver del til en stor runding
– Del rundingen i 16 (like store) trekanter
5 Lag hornene:
På det breieste på hver trekant
– Legg på:  
to skiver ost og kjøttdeig
– Rull sammen
(fra den breieste delen til den tynneste)
6 Sett hornene på stekebrett
(dekt med bakepapir)
etter hvert som de er ferdig rullet
2 brett med 2 rader á 4 horn (16 horn)
Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost
7 Sett ovnen på 225 grader
– La hornene etterheve i 20-30 min.
8 Hvis du ønsker blankere overflate,
kan du pensler med et lett sammenvispet egg
– stekes i 10-12 min til de blir gyldne
Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost

Tips! Du kan strø revet ost over hornene før de stekes så blir de litt mer dekorative.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s