Krydderbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“, side 91. Dette brødet er skikkelig godt, og som alltid fungerer oppskriftene til Baker Brun helt upåklagelig. Deigen ble luftig og lett og den var enkel å jobbe med. Jeg brukte dette brøde sammen med aioli, men det passer helt utmerket til supper og salater!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser
7 dl | Vann |
¼ pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
2 ts | Salt |
1 ss | Provencekrydder |
Slik gjør du:
1 Bland alle ingrediensene i en bakstebolle, men – Hold igjen 1 dl vann – Elt deigen godt (ca. 6 min.) – Tilsett så det resterende vannet i små mengder – Deigen skal være smidig og ha en blank overflate |
2 La deigen heve til dobbe størrelse |
3 Sett ovnen på 220 grader |
4 Ha deigen ut på et bakstebord – Del den i to – Rull dem til i pølser – Legg dem i brødformer – La deigen hvile i 20 min. |
5 Stek brødene i ca. 40 min. – Avkjøles på rist |
Tips! Pensle med egg og strø over med revet ost for ekstra smak


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Kornbrød, side 22-23
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Skoleboller, side 44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Sitronformkake, side 89
Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun
23 Comments Add yours