Fredagskos med en spansk rustikk sitronterte

Denne spanske Sitronterten ser kanskje litt uunnselig ut, men den smaker helt nydelig av sitron. Den er frisk og god på smaken, og en skikkelig favoritt dessert.

Sitronterte – Torta de limón Ingredienser: Bunnen: 250 g Hvetemel 1ss Melis 90 g Smør (i terninger) 1 ss Olje (raps eller solsikke) 1 Eggeplomme Ca 1 ½ dl Vann 1 Eggehvite (lett pisket) Fyllet: 3 Eggeplommer 1 Sitron (skall) 1 boks Vikingemelk 2-3 Sitroner (saft) Sitronkrem: 100 g Sukker 2 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 2 Egg store 1 ss (strøken) Maisenna Marengs (toppingen): 3 Eggehviter 1 klype Salt 2 ss Sukker 1 ss Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTilberedingSteking, avkjøling mmVanskelighetsgrad
6-815 -20min4 timerMiddels

Sitronterte – Torta de limón Ingredienser: Bunnen: 250 g Hvetemel 1ss Melis 90 g Smør (i terninger) 1 ss Olje (raps eller solsikke) 1 Eggeplomme Ca 1 ½ dl Vann 1 Eggehvite (lett pisket) Fyllet: 3 Eggeplommer 1 Sitron (skall) 1 boks Vikingemelk 2-3 Sitroner (saft) Sitronkrem: 100 g Sukker 2 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 2 Egg store 1 ss (strøken) Maisenna Marengs (toppingen): 3 Eggehviter 1 klype Salt 2 ss Sukker 1 ss Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Bunnen:

250 gHvetemel
1ssMelis
90 gSmør (i terninger)
1 ssOlje (raps eller solsikke)
1Eggeplomme
Ca 1 ½ dlVann
1Eggehvite (lett pisket)

Fyllet:

3Eggeplommer
1Sitron (skall)
1 boksVikingemelk
2-3Sitroner (saft)

Sitronkrem:

100 gSukker
2Sitroner (skall)
150 gSitronsaft (ca 1 ½ dl)
2Egg (store)
1 ss (strøken)Maisenna

Marengs (toppingen):

3Eggehviter
1 klypeSalt
2 ssSukker
1 ssHvetemel

Sitronterte – Torta de limón Ingredienser: Bunnen: 250 g Hvetemel 1ss Melis 90 g Smør (i terninger) 1 ss Olje (raps eller solsikke) 1 Eggeplomme Ca 1 ½ dl Vann 1 Eggehvite (lett pisket) Fyllet: 3 Eggeplommer 1 Sitron (skall) 1 boks Vikingemelk 2-3 Sitroner (saft) Sitronkrem: 100 g Sukker 2 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 2 Egg store 1 ss (strøken) Maisenna Marengs (toppingen): 3 Eggehviter 1 klype Salt 2 ss Sukker 1 ss Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bunnen:
– Ha mel, melis, smørbiter, olje og eggeplommen i en bakebolle
– Smuldre deigen sammen
– Tilsett vannet
litt etter litt, mens du knar
Til deigen kommer sammen
Det kan være du trenger litt mer eller mindre vann e det som er oppgitt
– Form deigen til en ball
– Pakk den inn i plast eller folie
– La deigen hvile i kjøleskap i minst 3 timer
2 Sett ovnen på 200 grader
– Smør en paiform
Ca. 25 cm i diameter
3 Kjevle deigen ut, og
Jeg bruker å kjevle den mellom to plastremser
– Ha den i paiformen
– Skjært bor det som kommer utenfor formen
– Prikk deigen med en gaffel
– Stek den 30 minutter
Til den begynner å bli brun
4 Lag fyllet mens paibunnen steker:
– Riv sitronskall og press sitronene
– Del eggene
– Pisk eggeplommer og sitronskall i en bolle
– Visp gradvis inn melken, og
– Til slutt tilsettes sitronsaften gradvis
5 Visp eggehvitene lett sammen
– Pensle deigen
– Sett paibunnen tilbake i ovnen i 5 min.
6 Ta ut paibunnen
– Ha fyllet over bunnen og
– Stek kaken i 10-15 minuter
– Ta ut kaken og avkjøl den
Ikke slå av stekeovnen
7 Lag sitronkremen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Visp godt
– Kok opp på middelsvarme, mens du rører
Det vil se ut som det splitter seg til å begynne med,
men bare fortsett å vispe
– Hell kremen over på et fat
– Legg over plastikk
7 Pisk eggehvitene og salt i en helt ren bolle
Til den er helt stiv
– Vend forsiktig inn sukker og mel
8 Smør på sitronkremen kaka
– Legg marengsen over
– Stek den i ovnen i 10- 15 minutter
Til den begynner å bli brun
9 Avkjøles før servering

Flere oppskrifter med sitron og marengs:

Sitronmarengskake Ingredienser Sitronkrem: 200 g Sukker 3 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 3 Egg store 1 ss Maisenna Kakebunnen: 85 g Sukker 50 g Vann (½ dl) 300 g Smør (mykt) 200 g Sukker 75 g Sukker (lyst brunt) 300 g Hvetemel 4 ts Bakepulver 5 Egg (romtempererte) 25 g Maisenna 4 Sitroner (skall) Karamelliserte sitronskiver: 1 Sitron (skivet) 350 g Vann (3 ½ dl) 175 g Sukker Italiensk marengs: 250 g Sukker 150 g Vann (1 ¾ dl) 5 Eggehviter ½ ts Eddik https://heidisboble.no/ @heidisboble

Sitronmarengskake – for oppskrift, trykk HER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s