Denne spanske Sitronterten ser kanskje litt uunnselig ut, men den smaker helt nydelig av sitron. Den er frisk og god på smaken, og en skikkelig favoritt dessert.

Porsjoner | Tilbereding | Steking, avkjøling mm | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 15 -20min | 4 timer | Middels |

Ingredienser:
Bunnen:
250 g | Hvetemel |
1ss | Melis |
90 g | Smør (i terninger) |
1 ss | Olje (raps eller solsikke) |
1 | Eggeplomme |
Ca 1 ½ dl | Vann |
1 | Eggehvite (lett pisket) |
Fyllet:
3 | Eggeplommer |
1 | Sitron (skall) |
1 boks | Vikingemelk |
2-3 | Sitroner (saft) |
Sitronkrem:
100 g | Sukker |
2 | Sitroner (skall) |
150 g | Sitronsaft (ca 1 ½ dl) |
2 | Egg (store) |
1 ss (strøken) | Maisenna |
Marengs (toppingen):
3 | Eggehviter |
1 klype | Salt |
2 ss | Sukker |
1 ss | Hvetemel |

Slik gjør du:
1 Bunnen: – Ha mel, melis, smørbiter, olje og eggeplommen i en bakebolle – Smuldre deigen sammen – Tilsett vannet litt etter litt, mens du knar Til deigen kommer sammen Det kan være du trenger litt mer eller mindre vann e det som er oppgitt – Form deigen til en ball – Pakk den inn i plast eller folie – La deigen hvile i kjøleskap i minst 3 timer |
2 Sett ovnen på 200 grader – Smør en paiform Ca. 25 cm i diameter |
3 Kjevle deigen ut, og Jeg bruker å kjevle den mellom to plastremser – Ha den i paiformen – Skjært bor det som kommer utenfor formen – Prikk deigen med en gaffel – Stek den 30 minutter Til den begynner å bli brun |
4 Lag fyllet mens paibunnen steker: – Riv sitronskall og press sitronene – Del eggene – Pisk eggeplommer og sitronskall i en bolle – Visp gradvis inn melken, og – Til slutt tilsettes sitronsaften gradvis |
5 Visp eggehvitene lett sammen – Pensle deigen – Sett paibunnen tilbake i ovnen i 5 min. |
6 Ta ut paibunnen – Ha fyllet over bunnen og – Stek kaken i 10-15 minuter – Ta ut kaken og avkjøl den Ikke slå av stekeovnen |
7 Lag sitronkremen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Visp godt – Kok opp på middelsvarme, mens du rører Det vil se ut som det splitter seg til å begynne med, men bare fortsett å vispe – Hell kremen over på et fat – Legg over plastikk |
7 Pisk eggehvitene og salt i en helt ren bolle Til den er helt stiv – Vend forsiktig inn sukker og mel |
8 Smør på sitronkremen kaka – Legg marengsen over – Stek den i ovnen i 10- 15 minutter Til den begynner å bli brun |
9 Avkjøles før servering |
Flere oppskrifter med sitron og marengs:

Sitronmarengskake – for oppskrift, trykk HER