Når det er Halloween må man jo lage noe ekstra – Denne kirkegårdskaken er egentlig bare en saftig sjokoladekake med sjokolademoussse, som er pyntet med spøkelser og gravstøtter. Egentlig ganske enkelt, men virkningsfullt og populært.
For flere HALLOWEEN IDEER – trykk HER

Ingredienser – Kakebunnen:
| 2 dl | Hvetemel |
| 2¼ dl | Sukker |
| ¾ dl | Kakao |
| 1 ts | Natron |
| ½ ts | Bakepulver |
| ½ ts | Salt |
| ½ dl | Olje (vegetabilsk) |
| 1 | Egg |
| 1¼ dl | Rømme |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 1 ¼ dl | Kaffe (kald) |
| Marsipan, konditorfarge | |
| Gravstøttekjeks og Marengsspøkelser |
Ingredienser – Sjokolademousse:
| 3 plater | Gelatin |
| 150 g | Kokesjokolade |
| 4 ss | Kaffe (sterk) |
| 3 ss | Sukker |
| 2 | Egg (delte) |
| 3 dl | Kremfløte |

Slik gjør du – kakebunnen:
| Sett ovnen på 175°C |
| Smør ei rund form kakeform |
| Ha alle tørre ingredienser i en bakstebolle |
| Visp sammen melk, egg, olje og vanilje |
| Vispes den inn i de tørre ingrediensene |
| Visp forsiktig inn kaffen |
| Stekes midt i ovnen i ca 20 min. |
| Avkjøles |
Slik gjør du – Sjokolademousse:
| Hakk sjokoladen og smelt den sammen med kaffe |
| Ta sjokoladen vekk fra varmen og rør inn gelatinen |
| La sjokoladeblandingen avkjøles noe |
| Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker |
| Visp eggehvitene stive |
| Visp kremfløten stiv (men myk) |
| Bland sjokolade og eggedosis |
| Bland forsiktig inn eggehviter |
| Bland forsiktig inn kremen |
Montering:
- Skjær kaka i to
- Legg bunnen i kakeforma
- Ha på sjokolademousse
- Legg over den andre halvdelen
- Legg over sjokolademousse
- La kaka stå, noen timer, i kjøleskapet
- Ta kaka forsiktig ut av forma
- Farg marsipanen, kjevle den ut, og legg den i en stripe rundt kaka
- Pynt med noen marengsspøkelser
- Pynt med noen kjeks, formet som gravstøtter og kors
For oppskrift på Gravstøttekjeks og Marengsspøkelser, trykk på linken nedenfor:


