I helga hadde vi blant annet lunsjbesøk. Jeg synes at lange lunsjer med god mat og hyggelige gjester er noe av det beste som finnes. Etter lunsjen koste vi oss med plommekake bakt i lagpanne, server sammen med vaniljesaus. Kaka er skikkelig enkel å lage, og den rekker til mange. Det som ikke blir spist opp kan legges i fryseren til en annen dag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 12 | 90 minutter | Enkel |
Ingredienser:
100 g | Smør (mykt) |
100 g | Sukker |
2 | Egg (romtempererte) |
500 g | Mel |
4 ts | Bakepulver |
2-2 ½ dl | Melk |
Plommefyll:
1 kg | Plommer (røde) |
1 -2 ss | Sukker |
1 -2 ss | Kanel |
Smuldredeig:
300 g | Hvetemel |
200 g | Sukker |
150 g | Smør |
Tilbehør (valgfritt):

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg Bakepapir i en lanpanne Ca 30 X40 cm – Smør sidene / det som ikke dekkes av bakepapiret |
2 Rør smør og sukker lyst og luftig – Tilsett eggene, et om gangen, og Pisk godt mellom hvert egg – Tilsett melk og mel – Bland godt Deigen skal være brebar (men ikke flytende) |
3 Fordel deigen i langpanna |
4 Legg over plommene |
5 Bland sammen smuldre deigen, og Strø den over plommene |
6 Strø over rikelig med sukker og kanel |
7 Stekes i ca 40 min. |
8 Avkjøles – Skjæres i biter og – Server gjerne med vanljesaus |
