Kaffekos med en enkel og grei Plomme-langpannekake

 

I helga hadde vi blant annet lunsjbesøk. Jeg synes at lange lunsjer med god mat og hyggelige gjester er noe av det beste som finnes. Etter lunsjen koste vi oss med plommekake bakt i lagpanne, server sammen med vaniljesaus. Kaka er skikkelig enkel å lage, og den rekker til mange. Det som ikke blir spist opp kan legges i fryseren til en annen dag.

Plommekake med smuldrelokk Ingredienser  100 g	Smør (mykt) 100 g	Sukker 2	Egg (romtempererte) 500 g	Mel  4 ts	Bakepulver 2-2 ½ dl	Melk  Plommefyll: 1 kg	Plommer (røde) 1 -2 ss	Sukker 1 -2 ss	Kanel   Smuldredeig: 300 g	Hvetemel  200 g	Sukker  150 g	Smør   https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1290 minutterEnkel

Ingredienser:

100 gSmør (mykt)
100 gSukker
2Egg (romtempererte)
500 gMel
4 tsBakepulver
2-2 ½ dlMelk

Plommefyll:

1 kgPlommer (røde)
1 -2 ssSukker
1 -2 ssKanel

Smuldredeig:

300 gHvetemel
200 gSukker
150 gSmør

Tilbehør (valgfritt):

Vaniljesaus – for oppskrift, trykk HER

Plommekake med smuldrelokk Ingredienser 100 g Smør (mykt) 100 g Sukker 2 Egg (romtempererte) 500 g Mel 4 ts Bakepulver 2-2 ½ dl Melk Plommefyll: 1 kg Plommer (røde) 1 -2 ss Sukker 1 -2 ss Kanel Smuldredeig: 300 g Hvetemel 200 g Sukker 150 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg Bakepapir i en lanpanne Ca 30 X40 cm
– Smør sidene / det som ikke dekkes av bakepapiret
2 Rør smør og sukker lyst og luftig
– Tilsett eggene, et om gangen, og Pisk godt mellom hvert egg
– Tilsett melk og mel
– Bland godt
Deigen skal være brebar (men ikke flytende)
3 Fordel deigen i langpanna
4 Legg over plommene
5 Bland sammen smuldre deigen, og
Strø den over plommene
6 Strø over rikelig med sukker og kanel
7 Stekes i ca 40 min.
8 Avkjøles
– Skjæres i biter og
– Server gjerne med vanljesaus

Plommekake med smuldrelokk Ingredienser 100 g Smør (mykt) 100 g Sukker 2 Egg (romtempererte) 500 g Mel 4 ts Bakepulver 2-2 ½ dl Melk Plommefyll: 1 kg Plommer (røde) 1 -2 ss Sukker 1 -2 ss Kanel Smuldredeig: 300 g Hvetemel 200 g Sukker 150 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s