Epler, epler, epler – “Eple- og karamellpudding”

Denne “Eple- og karmellpudding” er skikkelig god. Den kan lages i crockpot eller i en slowcooker. En blander raskt sammen ingrediensene, har alt i crockpoten, og der står den og godgjør seg i 3 timer. Fantastisk enkelt, men farlig godt.

Eple- og karmellpudding laget i crockpoten (slowcookeren Ingredienser 1 ss Olje 200 g Sukker (lyst brunt) 200 g Smør 3 Egg 200 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 2 Epler (renset, og i biter) Saus: 3 dl Eplejuice 100 g Sirup 100 g Sukker (brunt) Tilbehør (valgfritt): Vaniljeis eller - saus https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-63 timer 15 min.Enkel

Ingredienser:

1 ssOlje
200 gSukker (mykt, brunt)
200 gSmør
3Egg
200 gHvetemel
2 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker
2Epler (renset, og i biter)

Karamellsaus:

3 dlEplejuice
100 gSirup
100 gSukker (brunt)

Tilbehør (valgfritt):

 Vaniljeis eller – saus

Tips! du kan bruke en vanlig trykkkoker, eller en slowkoker også til denne oppskriften, hvis du ikke har en crockpot

Slik gjør du:

1 Smør crockpot-skåla med oljen
2 Rensk eplene og
– Skjær dem i mindre biter
Ca 3-4 cm
3 Pisk smør og sukker hvitt
– Tilsett eggene
Ett om gangen og
– Pisk godt imellom hvert egg
– Pips inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
– Rør inn eplebitene
4 Hell røren i crockpot-skåla
– Fordel den jevnt utover
Så bunnen ikke vises
5 Lag sausen:
– Ha eplesirup, sirup og sukker i en kasserolle
– Kok forsiktig opp Mens du rører hele tiden
– Ta sausen av varmen
6 Hell (den varme) sausen over kakedeigen i crockpoten
NB! ikke rør
– Sett på lokket

Eple- og karmellpudding laget i crockpoten (slowcookeren Ingredienser 1 ss Olje 200 g Sukker (lyst brunt) 200 g Smør 3 Egg 200 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 2 Epler (renset, og i biter) Saus: 3 dl Eplejuice 100 g Sirup 100 g Sukker (brunt) Tilbehør (valgfritt): Vaniljeis eller - saus https://heidisboble.no/ @heidisboble

7 Kok den på HIGH i ca 3 timer
8 Serveres varm rett fra crockpot-skåla
– Spises ammen med vaniljeis eller vaniljesaus

Eple- og karmellpudding laget i crockpoten (slowcookeren Ingredienser 1 ss Olje 200 g Sukker (lyst brunt) 200 g Smør 3 Egg 200 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 2 Epler (renset, og i biter) Saus: 3 dl Eplejuice 100 g Sirup 100 g Sukker (brunt) Tilbehør (valgfritt): Vaniljeis eller - saus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s