Appelsinsaus er en god saus som vi kanskje forbinder mest som tilbehør til sprøstekt and. Men sausen passer også til mye annet slik som kylling, laks og tofu. Denne sausen er utrolig rask og enkel å lage.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 – 4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
¾ dl | Sukker |
1 dl | Appelsinsaft (presset) |
3-4 ts | Eddik (7%) |
2 dl | Kyllingkraft (eller vann +buljongterning) |
½ ss | Hvetemel |
1 ss | Appelsinskall (raspet) |
Salt |
Slik gjør du:
1 Rasp appelsinskallet fint Ikke få med noe av det hvite – Press appelsinen(e) – Hvis du bruker buljongterning, løs den opp i vannet – Bland sammen appelsinsaft og eddik – Rør hvetemelet ut i den kalde kraften/buljongen |
2 Ha sukkeret i en tørr kasserolle – Sett den på medium varme, og – La sukkeret begynne å smelte Ikke rør – La det bli karamellisert til en middels/dyp gyllen brun I denne prosessen bør du røre av og til |
3 Ta karamellen av varmen – Tilsett appelsinsaften mens du rører NB nå vil det boble og bruse og karamellen kan samle seg til en klump men – Sett karamellen tilbake på varmen, og – Rør til karamellen har løst seg opp i appelsinjuicen |
4 Rør rundt i buljongen og hvetemelet – Tilsett det til sausen i en tynn stråle mens du visper – Kok opp under omrøring – Tilsett appelsinskallet – Slå ned varmen og – La det hele småkoke i 5 min. Til melsmaken er kokt ut |
5 Smak til med salt |
