I dag fyller jeg havretrekanter med majones, salat. svinefilet og rømme. Det blir en skikkelig god brødblings. Den passer utmerket som en lunsj- rett, den kan også pakkes inn og tas med på jobb, skole eller på tur som en litt eksklusiv matpakke. Spanderer du litt krydrede potetbåter blir det også en flott middagsrett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 2 timer | Enkel |

Ingredienser:
Stekt svinefilet:
1 | Svinefilet (850 g) |
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
8-10 fedd | Hvitløk |
Basilikum | |
Salt og peppe r | |
1 dl | Kraft |

Havretrekanter:
1 pk | Gjær |
6 dl | Vann |
2 ts | Sukker |
2 ss | Olivenolje |
2 ½ ts | Salt |
4 dl | Havregryn |
Ca 800 g | Hvetemel (ca 13 dl) |

Syltet løk:
2 | Løk |
1½ dl | Eddik |
1 ½ dl | Vann |
1 ss | Sukker |
1 ss | Flaksalt |

Slik gjør du:
Syltet løk:
1 Skjær løken i tynne skiver, og – Ha dem i en kasserolle |
2 Tilsett eddik, vann og salt – Kok opp – Slå av platen |
3 La det stå i minst 6 timer – Gjerne natta over eller lengre |
Tips! Løken holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Havrerundstykker:
1 Ha vannet i bakebollen, – Smuldre i gjæren, – Rør den godt ut |
2 Ha i de øvrige ingrediensene – Rør raskt sammen Deigen skal være litt klissete – Strø litt mel over – Dekk bakebollen med et håndkle |
3 La deigen heve i ca 1 time |
4 Slå stekeovnen på 250 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
5 Ha litt mel på et bakebord, og – Skrap ut deigen – Jevn den forsiktig ut – Strø over litt mel og – Skjær trekantaktige biter – Legg dem på stekeplatene |



6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min. Til de har fått fin farge og sprøe skorper |
7 Avkjøles på rist |

Ovnsstekt svinefilet:
1 Sett ovnen på 120 grader |
2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og – Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen, – Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe (På alle sider) |
3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform, – Legg i hvitløk og basilikum – Hell over 1 dl kraft – Sett inn steketermometer – Sett svinefileten i oven | |
4 La svinefileten steke, til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader – Ta den ut av oven og – La den hvile litt, før du skjærer den opp |

Montering: – Skjær havrerundstykkene i 2 – Smør et lag med majones i bunnen (eller rømme) – Legg på salatblader, tomat og agurk – Legg på svinefileten – Topp med syltet løk |

Tilbehør: