Kveldskos – russiske pannekaker med krem og bringebær

Russiske pannekaker (blinis), servert medkrem og bringebær er godt ti frokost, mellom mål eller rett og slett som kvldskos.

Russiske pannekaker Ingredienser Fordeig: 1 ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (romtemperert) 1 ts Sukker ½ dl Hvetemel Hoveddeig: 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk ¼ dl Smør (smeltet) 3 dl Hvetemel 1 Eggeplomme 1 ss Sukker 1 ts Salt 1 Eggehvite Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
24 30 min. Over 2 dagerEnkel

Ingredienser:

Fordeig:

1 tsTørrgjær
1 ¼ dlVann (romtemperert)
1 tsSukker
½ dlHvetemel

Hoveddeig:

1 ½ dlKremfløte
1 ½ dlMelk
¼ dlSmør (smeltet)
3 dlHvetemel
1Eggeplomme
1 ssSukker
1 tsSalt

Dag 2:

1Eggehvite
 Smør (til steking)

Topping:

Krem
Bringebær

Russiske pannekaker Ingredienser Fordeig: 1 ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (romtemperert) 1 ts Sukker ½ dl Hvetemel Hoveddeig: 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk ¼ dl Smør (smeltet) 3 dl Hvetemel 1 Eggeplomme 1 ss Sukker 1 ts Salt 1 Eggehvite Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen
– La det stå ca 1 time i romtemperatur
Til røra er doblet
2 Tilsett fløte, melk, smør, hvetemel, eggeplomme, sukker og salt
– Bland godt
– Trekk over plastikk, og
– Settes i kjøleskap over natta
NB! røra vil hev seg, antagelig mer enn du tror så bruk en stor nok bakstebolle
3 Ta ut røra 1-2 timer før du skal bruke den
– La den stå så den blir romtemperert
4 Pisk eggehviten stiv, og
– Fold den forsiktig inn i pannekakerøra
5 Stek pannekakene:
– Sett en stekepanne på middels varme
– Ha i smør i panna, og
– Legg i ca 1 ss røre
Det skal «flyte ut» til en 5 cm pannekake
Hjelp gjerne til med hjelp av skjeen
– La den steke til det boblene sprekker og toppen tørker ut og
Bunnen er fin og gylden
– Snu panneken og
– Stek den på andre siden
Juster varmen og tilsett mer smør hvis nødvendig
6 La pannekakene avkjøles til romtemperatur
De kan godt ligge i intill en time før de serveres
7 Serveres romtemerert med for
eksempel rømme, lodderogn og dill, eller
Krem og bringebær
 

Russiske pannekaker Ingredienser Fordeig: 1 ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (romtemperert) 1 ts Sukker ½ dl Hvetemel Hoveddeig: 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk ¼ dl Smør (smeltet) 3 dl Hvetemel 1 Eggeplomme 1 ss Sukker 1 ts Salt 1 Eggehvite Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s