«Brakfis! Kroken på døra» av Thomas Framnes og Joachim Berg med lapper

Vi har vært så heldige å få et leseeksemplar av Brakfis fra Vigmostad og Bjørke – «Brakfis! Kroken på døra». Boka er skrevet av Thomas Framnes og det er Joachim Berg som har stått for illustrasjonene.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på rislapper, TRYKK HER!

Framnes, Thomas og Berg, Joachim (2022) «Brakfis! Kroken på døra», Vigmostad Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Brakfis! Kroken på døra», møter vi igjen Matis Brakfis- verdens mest uheldige gutt. Han sender hele lærerværelse på legevakta fordi hanken på bøtta med 3000 perler ramler av. Mia ser ikke på han lengre for hun skal bli statsminister når hun blir stor, og kan ikke styre sammen med verdens mest uheldige mann – Ikke nok med det, nå sier læreren at de skal starte en elevbedrift …

Framnes, Thomas og Berg, Joachim (2022) «Brakfis! Kroken på døra», Vigmostad Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Brakfis! Kroken på døra» er ei utrolig humoristisk bok. Nesten alt som kan gå feil, går feil for stakkars Matis. Thomas Framnes skriver med snert og stor, barnslig humor. Dette er ei bok gutter i alderen 6-9 år vil like å lese, og de fleste jenter i samme alder vil bare elske. Teksten er ganske stor, kapitlene akkurat passe lange og illustrasjonene er helt fenomenale. «Brakfis! Kroken på døra» av Thomas Framnes og Joachim Berg, er ei fornøyelig bok som nok skaper både leselyst og -glede. Vi er glade for at vi ikke har Brakfis sitt uhell, gleder oss til neste bok i serien og triller et velfortjent terningkast: 5 (+++)

Rislapper

Når jeg har rester av risengrynsgrøten er det stort sett rislapper som står på menyen – skikkelig godt til frokost eller til kaffen.

Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-415 minEnkel

Ingredienser:

5 dlRisengrynsgrøt (ferdig kokt)
2Egg
2 dlHvetemel
¼ tsSalt  (valgfritt)
 Smør (til steking)

Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen grøt, egg, mel og eventuelt salt
2 Stek små pannekaker/lapper i smør På middels varme
3 Serveres med syltetøy

Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Framnes, Thomas
  • Tittel: «Brakfis! Kroken på døra»
  • Serie: Brakfis #3
  • Illustrert av: Berg, Joachim
  • Sjanger: barnebok 6-9 år, lær å lese, lettlest
  • Sider: 128
  • Forlag: Vigmostad Bjørke
  • Utgitt: 2022
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Framnes, Thomas og Berg, Joachim (2022) «Brakfis! Kroken på døra», Vigmostad Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s