Russisk ertesalat til tredje søndag i advent

Svetlana hadde med seg en ferdig pyntet ertesalat. Den er skikkelig lekker og fortjener en plass på bloggen. Hun er utrolig flink til å lage salater og ikke minst til å pynte dem. Denne salaten er er klar for tredje søndag i advent, og jeg gleder med til å spise den!

Russisk ertesalat Ingredienser 350 g Skinke (eller annet kjøtt i terninger) 3 Poteter (i terninger) 3 Gulerøtter (i terninger) 6 Egg (i terninger) 3 Sylteagurker (i terninger) 1 Løk (gjerne rød i terninger) 250 g Erter (Ikke hermetiske) ½ Agurk (i terninger) 2 dl Majones (eventuelt blandet med rømme) Dill Salt og pepper ½ ss Sukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-640 min.Enkel

Ingredienser:

350 gSkinke (eller annet kjøtt i terninger)
3Poteter (i terninger)
3Gulerøtter (i terninger)
6Egg (i terninger)
3Sylteagurker (i terninger)
1Løk (gjerne rød i terninger)
250 gErter (Ikke hermetiske)
½Agurk (i terninger)
2 dlMajones (eventuelt blandet med rømme)
 Dill
 Salt og pepper
½ ssSukker (valgfritt)

Russisk ertesalat Ingredienser 350 g Skinke (eller annet kjøtt i terninger) 3 Poteter (i terninger) 3 Gulerøtter (i terninger) 6 Egg (i terninger) 3 Sylteagurker (i terninger) 1 Løk (gjerne rød i terninger) 250 g Erter (Ikke hermetiske) ½ Agurk (i terninger) 2 dl Majones (eventuelt blandet med rømme) Dill Salt og pepper ½ ss Sukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell poteter, og gulerøtter
– Ha dem i en kasserolle,
– Fyll opp vann,
Så vannet dekker grønnsakene
– Kok dem møre  
ca 20 min –
Hell av vannet, og
– La dem avkjøle seg
2 Ha egg i en kasserolle
– Fyll opp med vann, og
– Kok opp
– Kok i ca 10 min
Til eggene er hardkokte
– Hell av vannet, og
– Legg eggene i kaldt (rennende) vann
Til de er kalde
3 Skjær skinke poteter, gulerøtter, egg, sylteagurk, løk og agurk i terninger, og
– Hakk dillen –
Ha alt i en skål
4 Rør forsiktig inn majones,
– Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker

Russisk ertesalat Ingredienser 350 g Skinke (eller annet kjøtt i terninger) 3 Poteter (i terninger) 3 Gulerøtter (i terninger) 6 Egg (i terninger) 3 Sylteagurker (i terninger) 1 Løk (gjerne rød i terninger) 250 g Erter (Ikke hermetiske) ½ Agurk (i terninger) 2 dl Majones (eventuelt blandet med rømme) Dill Salt og pepper ½ ss Sukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s