Svetlana hadde med seg en ferdig pyntet ertesalat. Den er skikkelig lekker og fortjener en plass på bloggen. Hun er utrolig flink til å lage salater og ikke minst til å pynte dem. Denne salaten er er klar for tredje søndag i advent, og jeg gleder med til å spise den!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
350 g | Skinke (eller annet kjøtt i terninger) |
3 | Poteter (i terninger) |
3 | Gulerøtter (i terninger) |
6 | Egg (i terninger) |
3 | Sylteagurker (i terninger) |
1 | Løk (gjerne rød i terninger) |
250 g | Erter (Ikke hermetiske) |
½ | Agurk (i terninger) |
2 dl | Majones (eventuelt blandet med rømme) |
Dill | |
Salt og pepper | |
½ ss | Sukker (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Skrell poteter, og gulerøtter – Ha dem i en kasserolle, – Fyll opp vann, Så vannet dekker grønnsakene – Kok dem møre ca 20 min – Hell av vannet, og – La dem avkjøle seg |
2 Ha egg i en kasserolle – Fyll opp med vann, og – Kok opp – Kok i ca 10 min Til eggene er hardkokte – Hell av vannet, og – Legg eggene i kaldt (rennende) vann Til de er kalde |
3 Skjær skinke poteter, gulerøtter, egg, sylteagurk, løk og agurk i terninger, og – Hakk dillen – Ha alt i en skål |
4 Rør forsiktig inn majones, – Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker |
