«Adventskalenderen» av Siri Østli med deilig Appelsin- og kokosmuffinskake til

I denne adventsuka har jeg riktig kost meg med «Adventskalenderen» som er skrevet av Siri Østli.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Appelsin – og kokosmuffinskake med sjokoladekrem, TRYKK HER!

Østli, Siri (2021) «Adventskalenderen», Cappelen Dam OG Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi hovedsakelig Fie og Lykke. Fie var tannlegeassistent, var gift med tannlegen Carl Christian og er moren til Jens Christian. En helt vanlig tirsdag fortalte Carl Christian at han ville skilles, han kjøper en utrivelig loftsleilighet (på andre siden av byen) til henne, hjelper henne med å pakke kofferten og kjører henne dit. Inn til Carl Christian flytter Thale. Lykke er enslig mor, og jobber i nærbutikken til Fie. Fie som er i sjokk, vasser rundt i en rus av sovemidler og beroligende tabletter som hun har fått av legen. Etter en stund tar søsteren grep, og gir henne oppgaver i en utfordrende adventskalender, for å finne tilbake til seg selv …

Østli, Siri (2021) «Adventskalenderen», Cappelen Dam OG Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei ufattelig humoristisk bok. Selv om den egentlig tar opp vanskelige og såre tema, som skilsmisse, utroskap, egoisme, mannssjåvinisme, det å få livet snudd på hode mm., er det gjort med et humoristisk glimt. Østli skriver utrolig godt og med innlevelse. Historien flyter, og en må bare le høyt, selv hvor det er dødsalvorlige tema som det skrives om. Østli, setter ting på spissen, og smører tykt på i sine beskrivelser. Selv om boka handler om desember, og juleforberedelser, er det ikke først og fremt ei bok som oser av jul og julestemning. Det er ei humoristisk og varm bok, skrevet med innlevelse. Boka handler om det å starte på nytt, om selvrealisering, om nye vennskap, og livet for øvrig. Dette er ei fantastisk bok som bør leses. Det er ingen tvil denne boka får et godt terningkast 5

Appelsin – og kokosmuffinskake med sjokoladekrem

Denne Appelsin- og kokosmuffinskaken med sjokoladekrem er en god kake som passer til de fleste anledninger. Også til å feire Prinsessedagen, som er av en eller annen grunn er den 18 november. Jeg har fylt kaken med sjokoladekrem, siden jeg synes appelsin, kokos og sjokolade er en flott kombo. Og jeg har pyntet den med en prinsessekrone til ære for dagen. Men kaken kan spises om den er uten fyll, eller den kan fylles med frukt og bær. Det er mange muligheter.

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake30 minEnkel

Ingredienser:

4Egg
75 gSukker
1 ½ dlAppelsinsaft (nypresset)
1 tsVaniljesukker
2 ssOlje (nøytral)
1 ssAppelsinskall (raspet)
2 tsBakepulver
40 gKokosmel
20 gRismel (eller 20 g koksmel)
130 gHvetemel
25 gSjokoladebiter (valgfritt)

Sjokoladekrem:

3 dlKremfløte (pisket)
150 gSjokolade (smeltet)

Topping og pynt (valgfritt):

1 tsMeils (valgfritt)

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader og
– Finn frem muffinsformer
2 Ha egg, sukker, olje, appelsinsaft og -skall i en bakebolle
– Pisk på lav hastighet i 1-2 minutter
3 Bland sammen melet, bake- og vaniljesukker,
– Dryss blandingen i heggeblandingen litt etter itt.
Mens det piskes på lav hastighet
– La det piske videre i 1-2 minutter
Til alt er godt blandet
4 Fordel røren i 12 muffinsformer
(ca 50 g pr. form)
– Strø 6-7 sjokladebiter over hver
5 Stekes i ca 20 min til de er gjennomstekt
6 Avkjøles på rist
7 Lag sjokoladekremen:
– Pisk kremfløten
– Smelt sjokoladen
– Rør sjokoladen inn i kremen
8 Del kakebunnen i to
– Legg sjokoladekrem i på en av halvdelene
– Legg den andre halvdelen over, og
– Pynt som du ønsker

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Østli, Siri (2021) «Adventskalenderen», Cappelen Dam OG Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s