For noen uker siden laget jeg safranpannacotta: Sebastian sa: “De smaker som lussekatter” – og pannacottaen minner faktisk om lussekatter. Vi konkluderte med at da må det bli Lussecotta, på Luciadagen i år. Hven vet – kanskje det blir en tradisjon …

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min (og 3 timer) | Enkel |
Ingredienser:
| 3 pl | Gelatin |
| 1 ½ dl | Kremfløte |
| 1 ½ dl | Melk (gjerne 0.5%) |
| 2-3 ss | Sukker |
| ¼ g | Safran |
| 2 dl | Kvarg (naturell – gjerne fettfri) |
Tips! Kvarg kan byttes ut med yoghurt naturell om du ønsker
Topping (forslag):
| 2 | Kiwier |
| 2 | Mandariner |

Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinplatene i vann, og – La dem ligge i ca 5 min. |
| 2 Ha melk, fløte, sukker og safran i en kasserolle – Kok (forsiktig) opp – Ta melkeblandingen av plata – La den stå og avkjøle seg i ½ – 1 minutt |
| 3 Kryss vannet ut av gelatinplatene, og – Rør dem inn i den varme melkeblandingen |
| 4 Rør inn Kvargen |
| 5 Hell pannacottaen i serveringsglass |
| 6 Sett den i kjøleskap i minst 3 timer Gjerne natta over |
| 7 Rens kiwi og mandariner – Skjær dem i biter |
| 8 Topp pannacottaen med fruktbitene rett før servering |

