«Alle hjerter gleder seg» skrevet av Carole Matthews og Risdessert med bringebærsaus

Denne adventsuken har jeg kost meg skikkelig med «Alle hjerter gleder seg», som er skrevet av Carole Matthews. Jeg har ikke lest noe av Matthewes fra før, men tenker at i denne travle juletid er det alltid koselig med en god julebok.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på RIZ al la trautmansdorf, TRYKK HER!

Matthews, Carole (2017) «Alle hjerter gleder seg», Cappelen Damm OG RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Juliet Joyce, som gleder seg skikkelig til jul. Mannen er ikke spesielt glad i julen, sønnen er arbeidsledig og har flyttet hjem igjen. Det samme har hennes gravide datter, sammen med sønnen hennes. I tillegg har hun moren boende hjemme hos seg. Juliet handler, og planlegger og har ambisjoner om å bake, lage mat fra grunnen av og ordne en skikkelig tradisjonell jul, som alle vil like, samtidig vil hun gjerne fikse alle sine problemer. Men har hun egentlig tid og overskudd til det …

Matthews, Carole (2017) «Alle hjerter gleder seg», Cappelen Damm OG RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en superhyggelig og varm bok som bare oser av humor, feelgood og ikke minst julestemning. Det er vanskelig å ikke like de godhjertete og rause hovedpersonene, Juliet og hennes ektemann Rick. Det er ei bok som det er ypperlig å sette seg ned å lese i denne travle adventstiden, for den er akkurat hva en trenger for å roe ned, slappe av og komme i skikkelig julestemning. Boka erhumoristisk, lettlest, har en hyggelig historie og den krever ikke noen  innsats av leseren (utover å lese da). Jeg triller et hyggelig terningkast: 4.

Matthews, Carole (2017) «Alle hjerter gleder seg», Cappelen Damm OG RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

RIZ al la trautmansdorf med bringebærsaus

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
43 timerEnkel

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

5 dlMelk
50 gSukker
1 – 2 remserAppelsinskall (eller sitronskall)
1 ssVaniljesukker
1 klypeSalt
75 gRis
2 ½ plGelatin
30 gRosiner
1½ dlKremfløte (pisket)

Bringebærsaus:

100 gBringebær
1Appelsin (presset)
2 ssSukker

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha melk, appelsinskall, sukker, vaniljesukker og salt i en kasserolle
– Kok opp på middels varme
– Rør i risen
– Kok opp
– Slå ned varmen
– Sett på lokk, og
– La det hele småkoke i ca 30 min.
Rør av og til
2 Legg gelatinblande i kaldt vann, og
– La dem ligge i min. 5 min.
3 Ta melkeblandingen av varmen,
– Klem vannet u av gelatinbladene, og
-Rør dem inn i melkeblandingen
– Rør inn rosiner
4 Avkjøl melkeblandingen,
Til den begynner å stivne
5 Pisk fløten stiv, og
– Rør den i melkebladingen
6 Skyll kaffekopper eller former i kaldt vann
– Fordel puddingen i formene
– Settes i kjøleskap i min. 2 timer
Til de er stivnet
7 Lag bringebær sausen:
– Press appelsinen, og
– Ha saften i en kasserolle sammen med sukker og bringebær
– Varm opp,
Til sukkeret er smeltet
Pass på at (noen av) bærene holder seg litt hele
Hvis du ønsker en tykkere saus,
Bland inn litt potetmel eller ½ plate gleatin
8 Dypp formene med pudding raskt i varmt vann,
– Snu dem på et serveringsfat,
– Fordel litt bringebærsaus rundt
9 Serveres sammen med resten av bringebærsausen

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Matthews, Carole (2017) «Alle hjerter gleder seg», Cappelen Damm OG RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s