«Etter deg» av Jojo Moyes og Eplegele med vaniljesaus

Denne uka har jeg lest «Etter deg», som er skrevet av Jojo Moyes. Boka er en fortsettelse av «Et helt halvt år», som jeg både likte og mislikte. Til tross for det var jeg nysgjerrig på hvordan det gikk videre. Derfor lånte jeg denne boka på biblioteket, og har lest den i det siste.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på eplegele med vaniljesaus, TRYKK HER!

Moyes, Jojo (2015) «Etter deg», Bastion OG Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi igjen Lou etter at Will har dødd. Etter turen til Paris, har livet liksom gått i stå for Lou. Hun drikker vin og virrer rundt. En kveld hun balanserer hun på taket, blir hun skremt av en skikkelse på verandaen, og ramler rett i asfalten. Nesten bevistløs og veldig skadd blir hun kjørt i ambulanse til sykehuset. Ambulansearbeideren som tar seg av henne, hjelper, beroliger og trøster henne er Sam. Det viser seg at skikkelsen som skremte henne er Wills ukjente, forsømte, rotløse tenåringsdatter Lily.  Etter ulykken begynner Lou  en sorggruppe, for å bearbeide sorgen etter Will. Der møter hun igjen det hun tror er sønnen til Sam …

Moyes, Jojo (2015) «Etter deg», Bastion OG Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Alt i alt er dette en skuffende bok. Ikke bare fordi det ikke gikk slik jeg hadde forventet med Lou, men rett og slett fordi den var kjedelig som etterfølger av «Et helt halvt år». Jeg klarer liksom ikke å komme inn i historien og forstå hensikten med den, og det gikk absolutt ikke slik jeg hadde forventet. For å være ærlig hadde jeg forventet at lærelysten og ambisjonene Will hadde vekket i henne ville leve videre. Isteden er hun bare tiltaksløs, skusler vekk mulighetene sine og er egentlig helt på bærtur. Nei, dette var ei irriterende kjedelig bok. Det var bihistoriene slik som historien rundt Wills datter Lily, som reddet denne boka fra et terningkast 1. Denne boka er rett og bortkastet tid (som jeg desverre aldri får igjen). Jeg triller et irriterende terningkast: 2

Eplegele med vaniljesaus

Hjemmelaget eplegele med vaniljesaus det er en skikkelig populær og god dessert. Den er utrolig enkel å lage, det er fort gjort, men den trenger 3-4 timer for å stivne,

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 3 timer 10 minutterEnkel

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

10 dlEplesaft (Sterk ) – for oppskrift, trykk HER
1-2 ssSukker (hvis nødvendig)
12Gelatinblader

Tips! I steden for eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

Vaniljesaus (enkel):

5 dlMelk
2Egg
1 tsPotetmel
1 ssVaniljesukker
2-3 ssSukker

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker

Slik gjør du:

1 Legg gelatinbladene i kaldt vann, og
– La dem ligge i minst 5 min.
2 Bland ut sterk eplesaft
Safta må være sterk og ha god smak av eple
3 Hell 2 dl eplesaft i en kasserolle,
Hvis du synes det er nødvenig med mer sukker i geleen tilsetter du det her
men safta skal være litt syrlig for det kommer en søt vaniljesaus til
– Varm opp til omtrent kokepunktet
4 Klem vannet ut av gelatinen, og
– Rør den inn i den varme saftblandingen
– Rør inn den kalde saftblandingen
5 Hell geleen i en serveringsbolle, eller
i posjonsglass
– Sett i kjøleskap til geleen stivner
ca 3-4 timer
6 Lag Vaniljesausen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Varm opp under omrøring, til sausen tykner, eller til
80°C
– Smak til med sukker
– Settes eventuelt i vannbad når den er ferdig
så temperaturen ikke øker
– Hell sausen over i en serveringsmugge og
– Legg plastikk helt ned på sausen
så du ikke får snerk
7 Server den stivnede geleen sammen med vaniljesaus

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter:  Moyes, Jojo
  • Tittel: «Etter deg»
  • Originaltittel: «After you»
  • Serie: Me before you #2
  • Oversatt av: Kjersti Velsand (MNO)
  • Sjanger: Romantikk, fiksjon, samtidsroman, chick.litt
  • Sider: 508
  • Forlag: Bastion Forlag
  • Utgitt: 2015
  • Først utgitt: 2015
  • Tilegnet: Trondheim folkebibliotek

Moyes, Jojo (2015) «Etter deg», Bastion OG Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a comment