Hvorfor ikke bake en kake til i tredje søndag advent (eller en hvilken som helst annen dag), og pynte den litt adventsaktig? Jeg har bakt ei marsipankake, hvor jeg har brukt sukkerbrød, fylt med vaniljekrem og bringebær. For å få den i litt julestemning, har jeg pyntet den med svart marsipan – tenkte at det skulle vises at det er den mørkeste tiden på året – I tillegg har jeg satt på snøfnugg, to snømenn og julegaver. Enkelt og greit, men det litt ekstra advent. Strengt tatt kan hva helst være inne i kaken. Siden jeg pyntet kaken med svart marsipan, for å symbolisere mørket og julenatten, passer det kanskje bedre med en sjokoladekake, fylt med sjokolade moussé under marsipanen. Hvis du heller ønsker en sjokoladekake, trykk HER for oppskrift. Uansett, jeg synes iallfall selv at den ble ganske så søt.

Ingredienser bunn:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Pynt og fyll:
Vaniljekrem (for oppskrift trykk HER) | |
Bringebærsyltetøy | |
1 dl | Kremfløte |
500 g | Marsipan |
Melis | |
Konditorfarger, og -pudder |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 150°C
- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
- Vend inn mel, vanilje og bakepulver
- – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn)
- Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter
- Avkjøl kakebunnen på rist
- Montering:
- Del kakebunnen i 2 (eller 3 )
- Pisk opp vaniljekremen
- Dynk bunnen godt med melk
- Smør bringebærsyltetøy på bunnen
- Legg på vaniljekremen
- Legg på det øverste laget
- Pisk ca 1 dl kremfløte
- Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene)
- Farg marsipanen, og bland eventuelt inn litt melis (og glukosesirup hvis den blir løs)
- Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka
- Lag pynten og sett på
- Dryss eventuelt over litt spiselig glitter
Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!
