14 Desember – Marsipankake med snømenn, gaver og snøkrystaller

Hvorfor ikke bake en kake til i tredje søndag advent (eller en hvilken som helst annen dag), og pynte den litt adventsaktig? Jeg har bakt ei marsipankake, hvor jeg har brukt sukkerbrød, fylt med vaniljekrem og bringebær. For å få den i litt julestemning, har jeg pyntet den med svart marsipan – tenkte at det skulle vises at det er den mørkeste tiden på året – I tillegg har jeg satt på snøfnugg, to snømenn og julegaver. Enkelt og greit, men det litt ekstra advent. Strengt tatt kan hva helst være inne i kaken. Siden jeg pyntet kaken med svart marsipan, for å symbolisere mørket og julenatten, passer det kanskje bedre med en sjokoladekake, fylt med sjokolade moussé under marsipanen. Hvis du heller ønsker en sjokoladekake, trykk HER for oppskrift. Uansett, jeg synes iallfall selv at den ble ganske så søt.

Marsipankake med snømenn, pakker og snøfnugg : Bunn (Favorittkake): 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fyll: Vaniljekrem Kremfløte Bringebærsyltetøy PYNT: Marsipan Koditorfarge og - glitter

Ingredienser bunn:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Kokende vann

Pynt og fyll:

  Vaniljekrem
(for oppskrift trykk HER)
  Bringebærsyltetøy
1 dl Kremfløte
500 g Marsipan
  Melis
  Konditorfarger, og -pudder

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 150°C
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis
  3. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
  4. Vend inn mel, vanilje og bakepulver
    • – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn)
  5. Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter
  6. Avkjøl kakebunnen på rist
  7. Montering:
    • Del kakebunnen i 2 (eller 3 )
    • Pisk opp vaniljekremen
    • Dynk bunnen godt med melk
    • Smør bringebærsyltetøy på bunnen
    • Legg på vaniljekremen
    • Legg på det øverste laget
    • Pisk ca 1 dl kremfløte
    • Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene)
    • Farg marsipanen, og bland eventuelt inn litt melis (og glukosesirup hvis den blir løs)
    • Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka
    • Lag pynten og sett på
    • Dryss eventuelt over litt spiselig glitter

Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!

Marsipankake med snømenn, pakker og snøfnugg : Bunn (Favorittkake): 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fyll: Vaniljekrem Kremfløte Bringebærsyltetøy PYNT: Marsipan Koditorfarge og - glitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s