13 Desember – Utfordringen 2019: Lussekatter

I går bakte jeg lussekatter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 99).  Vi bruker å bake lussekatter hvert år. Det er liksom blitt en hyggelig adventstradisjon i heimen. Vi former lussekatter og hører på julemusikk, skikkelig julestemning! I år har vi byttet ut vår gamle oppskrift, og vi brukte Baker Brun sin.

Lussekatter etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 200 g Smør (mykt) 5 dl Melk 1 pk Gjær ¼ g Safran 1 ts Salt 2 dl Sukker 2 Egg 18-20 dl Hvetemel 2 ss Rosiner 1 Egg (sammenvispet)
Lussekatter høre med til adventstiden.
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1690 min.Enkelt

Ingredienser:

200 gSmør (mykt)
5 dlMelk
1 pkGjær
¼ gSafran
1 tsSalt
2 dlSukker
2Egg
18-20 dlHvetemel
  
2 ssRosiner
1Egg (sammenvispet)

Slik gjør du:

1 Smelt smør
– Tilsett melken og
– Varm til 37 grader
– Ha i gjær, og rør den ut
– Tilsett safran, og rør godt
2 Tilsett salt, sukker og egg
– Tilsett litt og litt mel av gangen
– Bland til en smidig deig
3 Hell deigen ut på bordet
– Trill 16 tynne pølser og form dem til lussekatter
– Legg lussekattene på bakepapirkledde stekeplater
5 La dem heve til dobbelstørrelse
Ca. 60 min.
6 Sett på rosiner, og
– Pensle med sammenvispet egg, og
– Stekes på 180 grader i 8-10 min.
7 Avkjøles på rist

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Leave a comment