Kjøttfrimandag – Pai med spinat, tomat, squach og mozarella

Denne paien kan utmerket spises alene, slik den er. Jeg liker den likevel best, sammen med litt Aioli av bakt hvitløk, Italiensk landbrød  eller en Focaccia og en grønnsalat. I disse corona-tider, spiser vi den til lunsj, men det kan like godt spises til middag.

Pai med spinat, tomat, squach og mozarella Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Babyspinat ½ Løk (liten) ½ Squash 2 Tomater 1 pk Mozzarella 2 ss Parmesan (revet) 75 g Ost (revet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-460-75 minEnkel/middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
1 klypeMuskatnøtt (revet) – valgfritt
1 pkBabyspinat (eller frosset)
½  Løk (liten)
½Squash
2Tomater
1 pkMozzarella
2 ssParmesan (revet)
75 g      Ost (revet)

Slik gjør du:

1 Hvis du bruker frossen spinat:
– Ha spinaten i et dørslag, og
– La den tine
– Press ut overflødig væske
(La det gjerne stå å tine natten over)
Event. tin den i mikroen
2 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne lengre)
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Prikk med gaffel, og
– Stekes i ca. 10-15 min. (200 grader)
NB! Dette punktet kan droppes,
men resultatet blir ofte bedre hvis du forsteker paien
Pai med spinat, tomat, squach og mozarella Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Babyspinat ½ Løk (liten) ½ Squash 2 Tomater 1 pk Mozzarella 2 ss Parmesan (revet) 75 g Ost (revet)

4 Lag fyllet imens:
– Rasp osten
– Hell vannet av mozzarellaen
– Rensk og finhakk løken
– La den surre noen minutter på stekepanna,
Til den blir myk
– Tilsett (den avrente) spinaten, og
– Dryss eventuelt over litt muskat
– Rør det raskt sammen
5 Skjær squashen i biter, og
– Strø over litt salt,
– Hakk løken,
– Sett stekepannen på middelsvarme,
– Ha i smør,
– Tilsett løken og
– La den surre til den er myk
– Tørk saltet av squashbitene, og
– La den surre sammen med løken i 2-3 min.
– Tilsett spinaten, og
– La den surre i 1-2 min.
Til all væsken er kokt ut
– Skjær tomaten i biter
NB! Ta vekk det bløte i midten
– Renn vannet av mozzarellaen, og
– Skjær den i biter
– Riv osten (inkludert parmesanen)
6 Lag eggestanden:
–  Ha Egg, melk, salt og pepper i en bolle, og
– Pisk det lett sammen
7 Fyll paien:
– Hell squash, spinat og løk i den forstekte paibunnen
– Strø over tomatbiter
– Strø over den revne osten
– Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover
– Strø over revet ost og parmesan
– Hell over egg- og melkeblandingen
– Settes umiddelbart i ovnen

8 Stek paien i 30-35 min. (200 grader; midt i ovnen), eller
til paien er gylden og brun.
NB! Hvis du ikke har forstekt bunnen, økt steketiden med ca.10 min.
9 Serveres alene eller med Aioli, Italiensk landbrød  eller en Focaccia og en grønnsalat.

Pai med spinat, tomat, squach og mozarella Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Babyspinat ½ Løk (liten) ½ Squash 2 Tomater 1 pk Mozzarella 2 ss Parmesan (revet) 75 g Ost (revet)

Anbefalt tilbehør:

eller

Eller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s