Denne paien kan utmerket spises alene, slik den er. Jeg liker den likevel best, sammen med litt Aioli av bakt hvitløk, Italiensk landbrød eller en Focaccia og en grønnsalat. I disse corona-tider, spiser vi den til lunsj, men det kan like godt spises til middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 60-75 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
4 | Egg |
3 dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
1 klype | Muskatnøtt (revet) – valgfritt |
1 pk | Babyspinat (eller frosset) |
½ | Løk (liten) |
½ | Squash |
2 | Tomater |
1 pk | Mozzarella |
2 ss | Parmesan (revet) |
75 g | Ost (revet) |
Slik gjør du:
1 Hvis du bruker frossen spinat: – Ha spinaten i et dørslag, og – La den tine – Press ut overflødig væske (La det gjerne stå å tine natten over) Event. tin den i mikroen |
2 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne lengre) |
2 Sett ovnen på 200 grader |
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Prikk med gaffel, og – Stekes i ca. 10-15 min. (200 grader) NB! Dette punktet kan droppes, men resultatet blir ofte bedre hvis du forsteker paien |

4 Lag fyllet imens: – Rasp osten – Hell vannet av mozzarellaen – Rensk og finhakk løken – La den surre noen minutter på stekepanna, Til den blir myk – Tilsett (den avrente) spinaten, og – Dryss eventuelt over litt muskat – Rør det raskt sammen |
5 Skjær squashen i biter, og – Strø over litt salt, – Hakk løken, – Sett stekepannen på middelsvarme, – Ha i smør, – Tilsett løken og – La den surre til den er myk – Tørk saltet av squashbitene, og – La den surre sammen med løken i 2-3 min. – Tilsett spinaten, og – La den surre i 1-2 min. Til all væsken er kokt ut – Skjær tomaten i biter NB! Ta vekk det bløte i midten – Renn vannet av mozzarellaen, og – Skjær den i biter – Riv osten (inkludert parmesanen) |
6 Lag eggestanden: – Ha Egg, melk, salt og pepper i en bolle, og – Pisk det lett sammen |
7 Fyll paien: – Hell squash, spinat og løk i den forstekte paibunnen – Strø over tomatbiter – Strø over den revne osten – Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover – Strø over revet ost og parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen – Settes umiddelbart i ovnen |
8 Stek paien i 30-35 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og brun. NB! Hvis du ikke har forstekt bunnen, økt steketiden med ca.10 min. |
9 Serveres alene eller med Aioli, Italiensk landbrød eller en Focaccia og en grønnsalat. |

Anbefalt tilbehør:
eller
Eller