Denne loffen har en sprø skorpe og er skikkelig god. Den passer utrolig godt som tilbehør til pasta, gryter, supper mm. og ikke minst til frokost eller lunsj med pålegg på.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 50 g | Smør (smeltet) |
| 7 dl | Melk (lunken) |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) |
| 1 ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 2 ss | Egg (til pensling) |
Slik gjør du:
| 1. Smelt smøret, – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha melblandingen i en bakstebolle |
| 2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt så all gjæren løser seg opp |
| 3. Tilsett mel, sukker og salt NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
| 4. Elt i 5 til 7 minutter |
| 5. La deigen heve under et fuktig klede i ca. 45-60 minutter, til dobbel størrelse |
| 6. Hell deigen ut på et bakebord – Del den i to, – Form emnene til brød, – Legg dem i to smurte brødformer |
| 7. Sett stekeovnen på 220 grader |
| 8.La brødene etterheve i ca. 20-30 min. |
| 9. Pensle toppen med sammen vispet egg |
| 10. Stekes på 220 grader i 30 – 40 minutter |
| 11. Avkjøles på rist |
Tips! Hvis bunnen og sidene er for lyse, stek brødene uten form de siste 10 min. La dem ligge på siden og snu etter 5 min.

TIPS! Brødene får ulikt uttrykk, alt etter hva du pensler med:

Penslet med fløte 
Penslet med egg
